FILMSKA MAGIJA U CENTRU GRADA POD OTVORENIM NEBOM: Letnji bioskop počinje sa radom! Očekuju nas HIT NASLOVI ali i PREMIJERA!
Foto: Printscreen

ne propustite

FILMSKA MAGIJA U CENTRU GRADA POD OTVORENIM NEBOM: Letnji bioskop počinje sa radom! Očekuju nas HIT NASLOVI ali i PREMIJERA!

Kultura -

Od sredine jula pa sve do kraja avgusta ljubitelji filma imaće priliku da uživaju, svako veče u 21h, u Kinoteka letnjem bioskopu, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije. Pod otvorenim nebom, u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije, u centru Beograda, biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije.

Pored eminentnih stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i mnogih drugih, u okviru letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova iz projekta A1 Kinoteka.

Ap, čarli čaplin
foto: Ap

- A1 Kinoteka letnji bioskop izuzetna je prilika, za sve ljubitelje filma, da uživaju u projekcijama odabranih filmskih klasika pod otvorenim nebom. Program čine pažljivo birani naslovi priznatih domaćih i svetskih autora, a osim bogatog programa, jedinstveni ambijent, ljubiteljima sedme umetnosti pružiće izuzetno filmsko iskustvo - izjavio je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

- Drago mi je da filmskoj publici možemo da ponudimo jedno novo mesto za kvalitetnu letnju zabavu. Radujemo se nastavku saradnje sa Jugoslovenskom kinotekom na našem zajedničkom projektu Kinoteka, a Domu Vojske Srbije se zahvaljujemo na sjajnoj saradnji zahvaljujući kojoj je u Beogradu ponovo oživeo ovaj jedinstveni prostor - rekao je Dejan Turk.

Varljivo leto '68
foto: Printscreen

Publika će imati priliku da uživa, u nekim od najpoznatijih naslova domaće kinematografije, koji su digitalno restaurisani - „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i jedna premijera u okviru projekta.

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21h, po ceni od 300 dinara.

Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije. Broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:02

“NEŠO, BRATE, JA NEĆU JOŠ DUGO!” Ovo su POSLEDNJE reči Bore Kandića koje je uputio PRIJATELJU pred SMRT (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track