BEOGRAD POSTAJE CENTAR ILUSTRACIJE: Ovog petka stižu umetinici iz celog sveta, a spreman je i program za NAJMLAĐE!
Foto: Promo

Ilustrofest

BEOGRAD POSTAJE CENTAR ILUSTRACIJE: Ovog petka stižu umetinici iz celog sveta, a spreman je i program za NAJMLAĐE!

Kultura -

4. Međunarodni festival ilustracije - Ilustrofest, svečano će biti otvoren večeras na Kalemegdanu, u prisustvu prošlogodišnje dobitnice Grand Prix-a i ovogodišnje predsednice žirija, talentovane španske ilustratorke Nuria Pocero Malaga.

Na trku za ovogodišnje nagrade na Festivalu, prijavljen je rekordan broj umetnika iz celog sveta - preko 550 autora a stručni žiri, koji su činili prošlogodišnji laureati: Juliana Salcedo, Ana Maraž, Nataša Jovanić, Anka Arsenić i Nuira Pocero Malaga odabrao je 146 umetnika čije radove će beogradska publika moći da vidi tokom 7 festivalskih dana.

Ilustrofest, Međunarodni festival ilustracije
foto: Promo

U petak 15.jula u 20 časova biće otvorena velika međunarodna izložba najboljih ilustacija 146 umetnika iz 27 zemalja: Argentina, Austrija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Češka, Francuska, Hrvatska, Iran, Italija, Kuba, Kolumbija, Liban, Mađarska, Meksiko, Moldavija, Nemačka, Portugalija, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Velika Britanija, Španija.

Na otvaranju će tradicionalno biti dodeljene nagrade najboljim ilustratorima u svih 5 festivalskih kategorija: ilustracije u knjigama, ilustracije u magazinima, ilustracije u dizajnu, društveno-odgovorni projekti i lični, umetnički projekti i svečano izabran najbolji ilustrator iz ovogodišnje selekcije koji će dobiti Grand Prix Festivala.

Ilustrofest, Međunarodni festival ilustracije
foto: Promo

Za vikend će biti organizovane i besplatne radionice za decu. U 19 časova posebna radionica na Festivalu - kreativne vežbe za razvoj koncentracije i kreativnosti kod dece koje će voditi dr. Ana Otović prvi i jedini sertifikovani sofrolog u našoj zemlji koja je ovu naučnu praksu iz Francuske dovela u Srbiju.

Pored velike međunarodne izložbe najboljih ilustracija, u okviru Festivala biće otvoren i Art Market na kome će mladi umetnici dobiti priliku da besplatno izlože i prodaju svoje štampane ilustracije i ilustrovane predmete (nakit, torbe, šolje, odevne predmete…)

Na zatvaranju Festivala sledećeg petka 22. jula u 20 časova, na istoj lokaciji na Kalemegdanu, biće otvorena i izložba izabranih radova sa konkursa na temu “Dobri rode moj”.

Kurir.rs

Bonus video:

02:28

Običaji i zanimljivosti o godini tigra: Kad se Festival fenjera sreće sa Danom zaljubljenih…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track