LEP GEST! BOČELI PREPEVAO HIT SRPSKOG ROK BENDA: Za sve je krivac jedan FUDBALER, a evo šta kaže AUTOR PESME
Foto: EPA Paulo Novais

Ovo možda niste znali

LEP GEST! BOČELI PREPEVAO HIT SRPSKOG ROK BENDA: Za sve je krivac jedan FUDBALER, a evo šta kaže AUTOR PESME

Kultura -

Za nešto manje od 48 sata u Beogradu će se prvi put održati Belgrejd river fest, na kom će petak i subotu uveče nastupiti svetska muzička imena - najvoljeniji tenor Andrea Bočeli i fado diva Mariza.

Koncerti muzičkih velikana održaće se na platou kod Geozavoda, na obali reke Save, u dvorani na otvorenom, izgrađenoj samo za ovu priliku, gde će biti samo 3.500 ljudi.

Andrea Bočeli
foto: Promo

Bočeli će u Srbiju stići u petak, na dan koncerta, a malo ljudi zna da je pevač otpevao pesmu "Nemirne noći" Zorana Kikija Lesendrića, koja još nije objavljena na nosaču zvuka. Frontmen grupe Piloti kaže za Kurir da mu je žao što neće moći da bude na ovom spektaklu.

Frančesko Toti
foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

- Trenutno sam poslom u Grčkoj. Žao mi je što neću biti na koncertu. Upoznali smo se slučajno preko zajedničkih prijatelja, fudbalera Marka Delvekija i Frančeska Totija. Poslao sam mu pesmu, dopala mu se i uspostavili smo saradnju - poručuje Kiki Lesendrić, koji je veliki navijač Crvene zvezde i fan engleskog fudbala.

Zoran Kiki Lesendrić, Kiki Lesendrić
foto: Zorana Jevtić

Najvoljeniji tenor sveta u Beogradu će nastupiti u pratnji 80 muzičara na sceni, izvešće poseban program zbog značaja koncerta i novog prostora, koji mu nudi veliku prisnost sa ovdašnjom publikom. Menadžment ove svetske muzičke zvezde uvideo je da je Belgrrjd river fest događaj od posebnog značaja i odlučio je da zbog toga Beograd uvrsti na listu gradova u kojima će Bočeli nastupiti ovog leta, ističu organizatori.

Bočeli će koncert otvoriti poznatim numerama iz opusa klasične muzike, poput onih iz opera "Rigoleto" i "Toska", a zatim će uslediti hitovi "En aranjuez con tu amor", "Granada", "Besame mucho", "Vivo per lei", "Canto della terra"... Otkrivamo i da će publika čuti "O sole mio", "Nessun dorma", kao i čuvenu pesmu "Con te partiro", koja je Bočeliju donela svetsku slavu i brojne muzičke nagrade iz sveta pop muzike.

Andrea Bočeli
foto: Damir Dervišagić

Koncertom će dirigovati Marčelo Rota, a kao gosti nastupiće i sopran Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišak. Slavnom tenoru gošća će biti i Jelena Tomašević. Pevačica je pred najvažniji nastup priznala ranije za naš list da ima tremu.

- Radim svakodnevno sama, ali se i redovno konsultujem sa svojim saradnicima. Pevaću na italijanskom, te se čujem i sa svojim prijateljima iz Italije kako bi mi pomogli oko izgovora. Melodijske linije za mene nisu problem, ali italijanski jezik u kombinaciji s njima jeste, te moram da vežbam svakodnevno. Dogovor je da ne kvarimo iznenađenje, ali eto, otkriću da ću imati čast da izvedem pesmu "Vivo per lei" s maestrom Bočelijem i mnogo se radujem - kazala je pevačica za Kurir.

Jelena Tomašević
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track