VELIKO FINALE SERIJE KLAN: Pale su maske, sada je jasno kako će da završe Šok i Paša!
Foto: FIREFLY PROMO

Kraj

VELIKO FINALE SERIJE KLAN: Pale su maske, sada je jasno kako će da završe Šok i Paša!

Kultura -

Publika neće morati dugo da čeka da vidi kako će se završiti serija "Klan", jer već tokom vikenda na male ekrane stiže finale ove trilogije. Poslednjih osam epizoda emitovaće se od 30. jula svake subote i nedelje od 21 sat.

Kreator serije Slobodan Boban Skerlić ovu priču zamislio je kao savremenu akcionu dramu furioznog ritma, kao dubok i dosad neviđeni uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova. Inspiracija mu je bez sumnje bio čuveni zemunski klan, likovi Šok i Paš zapravo su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, a Bubon Ljubiša Buha Čume.

serija Klan
foto: FIREFLY PROMO

Iz najave trećeg dela sada je jasno i šta je uloga Tihomira Stanića i Ivana Đorđeviać, tandema iz serije "Ubice mog oca". Stanić igra predsednika, koji želi da se reši opakih kriminalaca, dok Đorđević tumači njegovu desnu ruku i glavnog logisitčara.

Dok smo u prve dve sezone pratili uspon kriminalnog klana pod vođstvom beskrupuloznih Šoka i Paše, finalna sezona donosi nam prikaz njihovog ličnog sunovrata, ali i propasti njihove organizacije, koja je zašla duboko u sve pore društva. Kroz mnoge tragikomične situacije, sa još više dinamike, nove epizode dočaraće nam kako se obruč oko klana sužava, dok se Šokova i Pašina kriminalna imperija urušava poput kule od karata, a sva njihova počinjena nedela stižu na naplatu.

serija Klan
foto: FIREFLY PROMO

- Nakon atentata na novog predsednika Đuru Đorđevića, ministar policije proglašava vanredno stanje u zemlji i posle Bubonovog priznanja raspisuje poternicu za svim pripadnicima klana i njihovim jatacima. Kako Šoku i Paši biva jasno da osnovu za poternicu čini Bubonova izjava, paralelno pokušavaju da saznaju gde je Bubon i žele da ga ubiju. Neki od ovih jataka iz straha i prisile odaju bandite, pa paralelno bivaju hapšeni članovi klana, jedan po jedan - otkriva nam sinopsis poslednje sezone, što se već razlikuje od stvarnosti pre dve decenije.

I kreator serije Slobodan Boban Skerlić ne krije da je zemunski klan bio inspiracija, ali da je ovo samo TV serija i čista fikcija.

Boban Skerlić
foto: Ana Paunković

- Plan je bio da "Klan" ima 24 epizode. Trudio sam se ne samo da se bavim našom bližom istorijom nego i da se igram žanrovima. Stvara mi nervozu promocija kriminala i predstavljanje kriminalaca kao vitezova s asfalta. Čitao sam različitu literaturu i sudske spise i utvrdio da se tu radi o ljudskom šljamu. Kodeksi kriminalaca su velike izmišljotine. Veoma mi je bilo stalo da se to vidi u seriji - rekao je Skerlić za Kurir.

serija Klan
foto: Firefly Production

Kao i u prethodne dve sezone, glumačku postavu čine Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Feđa Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Gorica Popović, Ljubinka Klarić i mnogi drugi. Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata, koji će ovog leta biti završen.

Feđa Štukan

Nisam išao na imitaciju Čumeta, već slušao reditelja

Feđa Štukan
foto: Firefly Production

U razgovoru za Kurir jedino je Feđa Štukan priznao da je znao da igra lik inspirisan Ljubišom Buhom Čumetom.

- Nisam išao na imitaciju, Čume verovatno u mojoj ulozi ne bi video ništa slično sebi, ali to je zato što sam morao da zadovoljim i neke režiserske, odnosno filmske kriterijume - sve to na kraju mora biti filmično.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track