BRANKO CVEJIĆ JE SUPRUGU VESNU UPOZNAO TOKOM STUDENTSKIH DANA: Svoju privatnost čuvao je od javnosti, ali nije krio da je voli!
Foto: Ana Paunković

ostala je bez njega

BRANKO CVEJIĆ JE SUPRUGU VESNU UPOZNAO TOKOM STUDENTSKIH DANA: Svoju privatnost čuvao je od javnosti, ali nije krio da je voli!

Kultura -

Danas nas je nakon kratkotrajne bolesti zauvek napustio legendarni glumac Branko Cvejić koga ćemo, kako je rekla njegova koleginica Milica Milša, zauvek pamtiti po ulozi Baneta Bumbara, iako je imao još sijaset značajnih ostvarenjua.

Iako mnogi znaju sve Banetove uloge i detalje iz glumačkog života, gotovo da niko ne zna ništa o njegovom privatnom životu. Za života nije puno govorio o svojoj intimi, ali se zna da je sa svojom suprugom vesnom proveo preko pet decenija.

Branko Cvejić
foto: Nebojša Babić

Suprugu Vesnu upoznao je još tokom studentskih dana i njihova priča je kao iz bajke. Branka Cvejića proslavila je uloga Baneta Bumbara u čuvenoj seriji „Grlom u jagode“, mnogi ga znaju i kao Listera iz „Porodičnog blaga“, ali on sam nikada nije voleo da se eksponira, ipak jednom prilikom progovorio je o tome:

- Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima.

Branko Cvejić
foto: Dado Đilas

Ćerka Bojana i sin Žarko, koje je dobio9 iz braka sa Vesnom, i sami su visokoobrazovani. Oboje su završili muzikologiju. Bojana živi i radi u Briselu, dok se Žarko, koji se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, vratio u Beograd.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:05

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ PROGOVORIO O SERIJI PEVAČICA Postoji jedna stvar koju svaki glumac želi PRED NJIM JE JEDAN VELIKI IZAZOV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track