NOVE SERIJE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: U selekciji će biti prikazno šest ostvarenja, a TRI su iz SRBIJE! Evo o kojima je reč!
Foto: Promo

PREMIJERNO

NOVE SERIJE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: U selekciji će biti prikazno šest ostvarenja, a TRI su iz SRBIJE! Evo o kojima je reč!

Kultura -

Šest najnovijih dramskih serija - "Kotlina" Danisa Tanovića, "Mama i tata se igraju rata 2" Gordana Kičića, "Pad" Bojana Vuletića, "Trigrad" Sonje Prosenc, "Metropolitanci" Darija Vinca i "U klinču" Aljoše Ćeranića i Miloša Avramovića - biće prikazano u sklopu programa "Pretpremijere serije" na 28. Sarajevo film festivalu.

serija Pad, Milan Marić
foto: Promo

Najviše se čeka prikazivanje ostvarenja "Pad" Bojana Vuletića, nastale po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, gde slavnog dramskog umetnika igra Milan Marić. Publika će moći da pogleda dve epizode. Serija ima osam nastavaka, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović (radio "Južni vetar", prim. aut.), a režiju Vuletić, koji je s "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu", koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića. Za novo priču podršku je dao i Telekom Srbije. Milan Marić u nedelju je proslavio 32. rođendan, a na SFF će biti u žiriju za izbor najboljeg filma.

Gordan Kičić
foto: Ana Paunković

- Regionalna produkcija haj-end serija je u porastu. Rezultat je vidljiv i u ovogodišnjoj selekciji, šestog po redu izdanja "Pretpremijera serija", gde s ponosom predstavljamo rekordan broj od čak šest serija iz četiri zemlje regije. Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći bar jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode - izjavila je Tina Hajon, selektorka ovog programa.

Od serija iz Srbije tu je i druga sezona hita "Mata i tata se igraju rata" Gordana Kičića i serija "U klinču" Aljoše Ćeranića i Miloša Avramovića.

(Kurir.rs/ Lj. R.)

Bonus video:

00:28

Zavirite na set snimanja serije Složna braća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track