OBJAVLJEN ZVANIČNI TREJLER ZA FILM OLUJA: Pogledajte najavu najnovijeg ostvarenja o STRADANJU SRBA u hrvatskom POGROMU! (VIDEO)
Foto: Božidar Živanović

uskoro u biOskopima

OBJAVLJEN ZVANIČNI TREJLER ZA FILM OLUJA: Pogledajte najavu najnovijeg ostvarenja o STRADANJU SRBA u hrvatskom POGROMU! (VIDEO)

Kultura -

Film "Oluja", reditelja Miloša Radunovića, snimljen po događaju koji predstavalja jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom od drugog svetskog rata, dobio je svoj trejler, koji je premijerno prikazan danas u Mts dvorani Doma Sindikata.

Ovo je prvi projekat srpske kinematografije o stradanju Srba u Hrvatskoj u pogromu 1995. godine, snimljen na osnovu istinitih dogđaja, prema svedočenjima ljudi koji su preživeli.

Ekipa filma
Ekipa filmafoto: Katarina Mihajlović

Reč je o prvom projektu srpske kinematografije o stradanju Srba u pogromu 1995. godine, koji prenosi priču o bolnoj temi iz prošlosti sa željom da se ne zaborave sudbine i žrtve običnih ljudi, tihih heroja istorije, i da ostanu kao svedočanstvo za buduće generacije.

U glavnim uloga su Zlatan Vidović, Jovo Maksić, Davor Janjić i Marija Pikić.

- Oluja predstavlja jedan od najvećih zločina nad našim narodom od Drugog svetskog rata. Na ideju za film o Oluji došli smo pre gotovo tri godine, i od tada smo je temeljno razvijali, kako bismo na platno verodostojno preneli bol i emociju događaja koji su zauvek promenili živote naroda na ovim prostorima. Obavili smo veliki broj razgovora sa svedocima koji su lično doživeli ovu tragediju, obišli smo mesta kroz koja je kolona prolazila, pažljivo smo birali glumce iz Srbije i Republike Srpske da bismo u leto 2021. godine započeli snimanje, a premijera u bioskopima se očekuje na jesen - ispričao je producent Vladan Anđelković na konferenciji za medije.

Zlatan Vidović, film Oluja
foto: Ana Subotić

Poverenje reditelja za jednu od glavnih uloga i nosioca ove teške priče dobio je glumac Zlatan Vidović. On je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je dobio priliku da bude deo jednog ovako značajnog projektu za našu kinematografiju.

Zlatan Vidović
foto: Nikola Anđić

- Veoma sam ponosan na ono što smo uradili, kao i na sve svoje kolege koje su učestvovale u filmu. Videlo se da ih je ova tema i uloge koje su im dodeljene isprovocirale do najdubljih delova njihovih duša i mislim da će se to videti na velikom platnu. Bilo je ovo zaista jedno neverovatno iskustvo. Sada sledi bioskopski život filma „Oluja“ zbog čega sam veoma uzbuđen i jedva čekam da publika pogleda film, a verujem da smo uspeli da napravimo jako poštenu, dobru i plemenitu priču - istakao je Vidović.

Bioskopska premijera filma nas očekuje na jesen 2022. godine.

Kurir.rs

Bonus video:

07:53

KURIR TELEVIZIJA NA SNIMANJU OLUJE: Autentične priče SRPSKIH stradalnika nikog ne ostavljaju RAVNODUŠNIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track