03:10

Otvaranje Guče i podizanje saborske zastave

počelo je

PRVI SNIMCI SA 61. SABORA TRUBAČA U GUČI! Podizanjem zastave i pucanjem prangija zvanično otvoren čuveni DRAGAČEVSKI FESTIVAL!

Kultura -

Podizanjem saborske zastave uz intoniranje trubačke himne "Sa Ovčara i Kablara", pucnjem prangija i pozdravnim govor domaćina najveće trubačke fešte na svetu - košarkaške legende Radmila Mišovića, danas je u 11 časova zvanično počeo 61. Sabor trubača u Guči.

U Guču su već stigli prvi gosti iz inostranstva. Tradicionalno, Slovenci i Francuzi su najbrojniji, oni su se već smestili u kamp, pod šatore. Svi smeštajni kapaciteti u Guči i okolini su već danima unazad popunjeni, pa se krevet više traži i u celom Moravičkom okrugu.

Guča
foto: RINA

Na pozornicu Kulturnog centra, u 18 sati, na trubački megdan izaći će 10 omladinskih orkestara, budućih majstora trube - Davida Antića (Vlasotince), Uroša i Ognjena Vasiljevića (Požega), "Dragačevski podmladak" (Guča), Darka Ivanovića (Vladičin Han), Aleksandra Ilića (Stubal), braće Ilić (Čestobrodica), Manuela Ametovića (Aleksinac) i tri trubačka orkestra iz Zagužanja, Mlađana Krstića, Save Trajkovića i Danijela Dejkovića.

Guča
foto: RINA

Svi festivalski sadržaji su besplatni, kao i ulaz u samu varošicu, a posetioce očekuje bogat muzički, kao i kulturno-umetnički program i na glavnoj pozornici. Publika će moći da uživa u zvucima višestruko nagrađivanih majstora trube. Čast da otvori zvaničan program na stadionu kraj Bjelice imaće - Dejan Jevđić (trostruki dobitnik "Zlatne trube", dara "Večernjih novosti"), a potom i Dejan Petrović sa svojim Big bendom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track