CIGARETA MI JE NAJBOLJA PRIJATELJICA, ONA ME SVE RAZUME: Mira Stupica pušila od svoje devete godine! Kumi pred smrt tražila jedno
Foto: Dado Đilas

Sećanje

CIGARETA MI JE NAJBOLJA PRIJATELJICA, ONA ME SVE RAZUME: Mira Stupica pušila od svoje devete godine! Kumi pred smrt tražila jedno

Kultura -

Čuvena dramska umetnica Mira Stupica ostavila je glumu u 85. godine, ali nikad nije mogla cigarete.

Mira Stupica
foto: Printscreen/Youtube

"Od devete godine pušim, od svile kukuruza do danas. I tuberkuloza i krvoliptanje i devedeset godina. I evo pušim. Cigareta mi je najbolja prijateljica, ona me sve razume - govorila je Stupica.

Rođena je 17. avgusta 1923, a umrla samo dva dana nakon svog 93. rođendana. Bila je i ostala jedna od najvećih, najboljih i najpoznatijih srpskih glumica u istoriji kinematografije, sa glumačkom karijerom koja je trajala više od 60 godina.

Branka Veselinović
foto: Vladimir Šporčić

Mira je u poslednjim danima nije želela da gleda televizor, već je samo tražila da joj daju cigare.

"Bila sam u poseti kod nje pre nekoliko dana. Nije želela da gleda televiziju, već je samo od osoblja tražila da joj daju cigare iako to nije smela da puši zbog zdravstvnog stanja. Pušila je i tada sam razgovarala sa njom kako bi joj pomogla da joj što brže prođu dani u krevetu.", ovako je o svojoj kumi za medije govorila Branka Veselinović.

Mira Stupica je početkom proleća 2016. doživela moždani udar nakon kog je hospitalizovana. Prethodno je bila smeštena u dom za stara lica. Preminula je u avgustu iste godine.

Čini se da je kralj njenog srca do kraja ostao Bojan Stupica, o čemu svedoči i njena poslednja želja – da bude kremirana i da njena urna stoji uz njegovu, u porodičnoj grobnici na beogradskom Novom groblju, a ne u Aleji zaslužnih građana.

Mira Stupica
foto: Dado Đilas

Kurir.rs

Bonus video:

02:25

KAKVA BOMBETINA! KRATKA HALJINICA I GRUDI NA IZVOLTE: Glumica se pojavila u emisiji u nikad VRELIJEM izdanju, raspametila MUŠKARCE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track