MUSTAFA NADAREVIĆ JE DŽEK NIKOLSON NAŠEG GLUMIŠTA: Tarik Filipović OTVORIO DUŠU o stanju na kulturnoj sceni i svojim ISKUSTVIMA!
Foto: Printskrin/Instagram

REALNO

MUSTAFA NADAREVIĆ JE DŽEK NIKOLSON NAŠEG GLUMIŠTA: Tarik Filipović OTVORIO DUŠU o stanju na kulturnoj sceni i svojim ISKUSTVIMA!

Kultura -

Iako ga publika bolje poznaje kao voditelja, popularni hrvatski glumac za Kurir otkriva koliko mu je značila saradnja s nekim od starijih kolega i kako sve epizode koje dobije scenaristi kasnije raspišu u veće uloge

Glumac i voditelj Tarik Filipović redovni je gost na Sarajevo film festivalu. Ove godine pripala mu je čast da bude domaćin večeri u kojoj su birane najbolje regionalne serije. - Prošle godine bio sam u žiriju, a sada nisam mogao da glasam. Teško bi mi bilo da izaberem jednog favorita. Ali, ipak, po mom ukusu najbolje su serije "Besa" i "Područje bez signala" - kaže glumac za Kurir, i dodaje da je najemotivnije doživeo odluku žirija da posthumno nagradi Mustafu Nadarevića za ulogu Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Tarik Filipović
foto: ATA Images

- Imaću šta da pričam svojoj deci i jednog dana unucima jer sam delio scenu i kadar s velikim glumcima, a Mustafa je jedan od njih. Igrao sam s njim u "Hamletu" i "Juliju Cezaru", a bio mi je mentor u nekoliko filmova i u seriji "Lud, zbunjen, normalan". Bio je Džek Nikolson našeg glumišta - iskren je Filipović.

Mustafa Nadarević
foto: Dragana Udovičić

Od jeseni Tarika ćemo gledati i u šestoj sezoni "Ubica mog oca". - Bilo je to samo kratko gostovanje. Serija je veoma dobra i nisam razmišljao ni sekunde da li da prihvatim da igram u njoj. Nema malih i velikih uloga. Bio mi je gušt da snimim te tri scene, ali scenarista sada želi da raspiše moj lik i da bude veći u narednoj sezoni. Isto sam doživeo i sa serijom "Lud, zbunjen, normalan". Došao sam na jednu epizodu, a snimio ih više od dvadeset - otkriva hrvatski glumac i priznaje da je najviše uloga u životu izgubio zbog voditeljskog posla.

Tarik Filipović
foto: ATA Images

- Na televiziju sam došao sa 29 godina. Verujem da bi se sve drugačije odvijalo u mom životu, ali nije mi žao. Ne smatram da sam time manje glumac. Čovek može da radi uspešno dve stvari. U glumi je važan faktor sreće. U fudbalu, ako ste dobri, uzme vas Zvezda, Partizan ili Dinamo, pa odete u Real. A u mom poslu... Znam mnogo genijalnih glumaca koji nikad nisu dobili pravu šansu - zaključuje Filipović, dok s osmehom dodaje da čeka svoju veliku filmsku ulogu kao Entoni Hopkins.

Priželjkuje nove role

U Srbiji me znaju po televiziji

Tarik očekuje da će dobiti još neku ponudu iz Srbije. - Ima me u agencijama "Slavik artist" u Beogradu i "Talent" u Sarajevu. Verujem da će biti novih uloga i u Beogradu. Nisam tamo ljudima na radaru. Javnost u Srbiji me uglavnom zna po televiziji.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov)

Bonus video:

00:05

Sanja Vučić zaigrala uz Mićin hit!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track