NOVI UPRAVNIK NA ČELU KOLARČEVE ZADUŽBINE: Jasna Dimitrijević odlazi nakon tri mandata, a evo ko stiže na njeno MESTO!
Foto: Dragana Udovičić

promene

NOVI UPRAVNIK NA ČELU KOLARČEVE ZADUŽBINE: Jasna Dimitrijević odlazi nakon tri mandata, a evo ko stiže na njeno MESTO!

Kultura -

Odbor Kolarčeve zadužbine imenovao je Aleksandra Pekovića za novog upravnika, saopštili su iz ove ustanove.

Peković je autor i direktor brojnih projekata u oblasti kulture i kreativnih industrija u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Italiji, a veliko iskustvo sticao je tokom godina kao šef Odeljenja za muzičku produkciju RTS, zamenik sekretara za kulturu Grada Beograda i kao direktor projekata Evropske prestonice kulture "Beograd 2020" i "Herceg Novi 2021".

Aleksandar Petković
foto: Nebojša Babić

Diplomirao je filmsku i tv produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zajedno sa Markom Maršićevićem, suosnivač je i direktor Arteria Creative Network, Instituta za kreativne industrije za region Zapadnog Balkana, sa sedištem u Ljubljani, i član je fokus grupe za kulturne i kreativne industrije grada Ljubljane. Osnivač je i izvršni direktor CODA Artists, međunarodne agencije za muziku i izvođačke umetnosti, zahvaljujući kojoj su u našem gradu gostovali Elina Garanča, Plasido Domingo i nedavno Marta Argerič. Peković je takođe organizovao prvo gostovanje Simfonijskog orkestra RTS u Kini, u Šangaju, 2019.g.

Plasido Domingo
foto: Damir Dervišagić

Dosadašnja upravnica Jasna Dimitrijević odlazi nakon tri mandata tokom kojih je uspela da u veoma teškim vremenima održi Zadužbinu i njenu delatnost kroz izuzetne programe visokog umetničkog kvaliteta na čemu smo joj zahvalni. Najveći doprinos Jasne Dimitrijević je svakako usvajanje člana Zakona o kulturi od strane Republike Srbije, kojom je Zadužnina Ilije M. Kolarca svrstana u red institucija koje uživaju posebnu brigu.

Kolarac, Direktorka, Jasna Dimitrijević
foto: Aleksandar Jovanović

Kurir.rs

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track