MARINA DAVIDOVA OTVARA 56. BITEF: Biće odigrana i jedna od najtraženijih svetskih predstava, LJUBAV po kojoj je BBC snimio film
Foto: Tanjug

ne propustite

MARINA DAVIDOVA OTVARA 56. BITEF: Biće odigrana i jedna od najtraženijih svetskih predstava, LJUBAV po kojoj je BBC snimio film

Kultura -

U Beogradu je održana konferencija za medije povodom najave 56. izdanja Bitefa, koje će se održati od 23. septembra do 2. oktobra, uz devet predstava iz Nemačke, Belgije, Meksika, Francuske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije u glavnom programu.

Učesnici konferencije iz inostranih kulturnih centara su biranim rečima govorili o značaju Bitefa u lokalnom i međunarodnom kontekstu i predstavili produkcije iz svojih zemalja.

Mozzart, Bitef, predstava Potkrovlje
foto: Promo

Kao posebnog gosta ovogodišnjeg Bitefa, Medenica je najavio Marinu Davidovu koja će svečano otvoriti festival 25. septembra. Davidova je, kako je rekao, osvedočeni prijatelj Bitefa – bila je član žirija festivala, učestvovala je u glavnom programu (Večna Rusija, 53. Bitef, produkcija Hau Berlin) i promovisala Bitef u različitim međunarodnim okolnostima.

Bitef
foto: Danny Willems

Posle londonskog Nacionalnog teatra, pariskog Odeona, berlinskog Šaubinea, bečkog festivala Viner Festvohen i Bitef će imati to zadovoljstvo da se odigra i jedna od najtraženijih svetskih predstava "Ljubav" Aleksandra Zeldina prema kojoj je BBC snimio istoimeni film.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track