ODRŽANA KOMEMORACIJA KORNELIJU KOVAČU: Od njega se opraštaju brojni prijatelji i saradnici, a one su prve stigle i nisu krile TUGU
Foto: Dragan Kadić

OPROSTILI SU SE OD NJEGA

ODRŽANA KOMEMORACIJA KORNELIJU KOVAČU: Od njega se opraštaju brojni prijatelji i saradnici, a one su prve stigle i nisu krile TUGU

Kultura -

U Skupštini grada Beograd održava se komemoracija kompozitoru, pijanisti i aranžeru Korneliju Kovaču, koji je preminuo u utorak u kovid bolnici u Batajnici od posledica korona virusa.

Od Kornelija su se danas oprostili porodica i prijatelji, među kojima su brojni pevači i glumci.

Kornelije Kovač
foto: Dragana Udovičić

Među prvima na komemoraciji pojavile su se njegove ćerke, pevačica Aleksandra Kovač i glumica Anja Kovač i Kristina Kovač, koje su stigle u crnini, sa zaštitnim maskama na licu. Ni jedna nije krila tuga za pokojnim ocem, te su u suzama dočekivale najbliže prijatelje, sardnike i porodicu.

Među prisutnima bio je i glumac Svetozar Cvetković, ali ono što je svima zapalo za oko, jeste nedolazak treće ćerke, kantautorke Kristine Kovač, koja sa porodicom navodno nije u dobrim odnosima, kako su pisali mediji.

Kornelije Kovač
foto: Printscreen/RTS

Svoju počast Kovaču došli su da odaju jugoslovenski pevač Žarko Dančuo, kao i pevač i gitarista Yu grupe Dragi Jelić. Kompozitor Rade Radivojević održao je govor u čast Kornelija.

Slavni muzičar biće sahranjen danas u 14 časoa u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track