DEJAN ĆIRJAKOVIĆ IZ DRŽAVNOG POSLA PRED NOVU SEZONU: Čvarkov, Torbica i Boškić su lažirali svoju smrt! Evo šta ĆIRA novo priprema
Foto: Nemanja Nikolić

zvezda serije državni posao

DEJAN ĆIRJAKOVIĆ IZ DRŽAVNOG POSLA PRED NOVU SEZONU: Čvarkov, Torbica i Boškić su lažirali svoju smrt! Evo šta ĆIRA novo priprema

Kultura -

Glumac i muzičar Dejan Ćirjaković, kog svi znaju kao Boškića iz serije "Državni posao", još od 2012. zasmejava gledaoce ispred malih ekrana zajedno s kolegama Dimitrijem Banjcem (Đorđe Čvarkov) i Nikolom Škorićem (Dragan Torbica).

Dejan Ćirjaković, Državni posao
foto: Nemanja Nikolić

Na Superstar 2 uskoro stiže nova sezona, a na sceni MTS dvorane u Beogradu očekuje ih premijera nove predstave "Velika seoba arhivatora" reditelja Petra Jovanovića. Za Kurir Dejan, inače po obrazovanju džez muzičar, otkriva na čemu još trenutno radi i koji je novi projekat planira da snimi.

Već ste rasprodali jedno izvođenje u MTS dvorani i zakazani novo za 7. oktobar. Šta je zaplet predstave "Velika seoba arhivatora"?

- Mogu da kažem da je ovo naša najbolja predstava. Imali smo već pretpremijere pred publikom, koje su izgledale sjajno. I posle toliko godina i 11 sezona, kod ljudi i dalje vlada velika potražnja za "Državnim poslom" i jedva čekam da imamo izvođenja u Beogradu.

Ovde je uvek drugačija atmosfera, koja nas uvek ponese. U novoj predstavi se radi o pravoj seobi. Naši službenici se sele u jednu drugu kancelariju u Sremu. Odlazimo iz svoje matice i bivamo smeštani u Šuljam. Oni koji su nas pratili kroz godine znaju da je to naš arhivski centralni magacin, u kom se gomilaju predmeti još od davne 1948. Kada se naš čovek izmesti, teška je priča, nismo otišli u inostranstvo, ali smo izvršili jednu pravu seobu.

Dejan Ćirjaković, Državni posao
foto: Nemanja Nikolić

Kako se snalazite na pozorišnoj sceni?

- Više volim pozorište nego snimanje serije. Svako izvođenje naše predstave je drugačije, jer smo spontani i skloni improvizaciji. Uvek se dobro zabavimo s publikom, ali i međusobno. Neretko i jedni druge zasmejemo tokom samog izvođenja i svaka predstava dobije potpuno drugačiji tok.

Šta je okosnica nove TV sezone?

- Na kraju prošle sezone smo pokvarili planove jednom mafijašu i bili smo prinuđeni da bežimo iz Novog Sada. Lažirali smo svoju smrt i sakrili smo se kod Boškićevog dede. Živimo u nekom selu u centralnoj Srbiji, što uopšte ne prija Torbici i Boškiću, koji je izuzetno naviknut na luksuz. Početak nove sezone je borba za povratak kući, u udobnost proklete kancelarije.

Šta bi vas privatno nateralo da se preselite za Beograd?

- Teško da bi nas šta nateralo da dođemo u Beograd, da je to trebalo, do sada bismo se preselili. Imamo voz kojim stižemo za 36 minuta, mislim da nema potrebe da selidbom. Ne treba sve da bude u Beogradu. Mi smo ekipa koja radi iz Novog Sada. Voleo bih da se pojavi ekipa iz Niša, Kraljeva, Kragujevca ili Čačka koja će pokazati da ne mora da se živi u Beogradu.

Državni Posao

Radite na seriji "Pleme". Šta se dešava s tim projektom?

- Napisao sam nekoliko epizoda i sinopsis cele sezone. Bio sam prošli vikend u Mađarskoj i velika produkcijska kuća se raspituje za njega

Šta je inspiracija za seriju?

- Jednom sam zalutao u neko od sela kod Ivanjice i pitao se pobogu, ko ovde živi. Razmišljao sam šta bi bilo kad bi se neko možda tu zaglavio i onda sam se ja zaglavio autom. Neki čiča je prišao, popili kafu i rakiju. Video sam da iz dimnjaka ide dim i pitao ga ko živi tu. On mi kaže da tu živi neki Miloje, meni je bilo čudno što se njih dvojica ne druže jer nema nikoga na brdu i pitam ga što tako. On odgovara: "Ma ne pričam ti ja s njim ima 25 godina. Tačno da ti kažem zašto, ne mogu više ni da se setim." U tom momentu sam počeo da razmišljam o tome da nije problem u tome koja je vremenska distanca u civilizaciji, već među ljudima. Upravo tu distancu među ljudima obrađuje serija "Pleme".

Ko je glavni junak?

- Priča prati momka koji dolazi iz prestonice u malo selo svog pradede, po kome je sve u krugu od 50 kilometara dobilo ime. Glavni lik dolazi kako bi pronašao sat "šafhauzen", koji je njegov pradeda dobio nakon rata. Sat želi da proda kako bi namirio kockarske dugove. Međutim, ne ide sve u životu po planu koji isplaniramo i nailazi velika oluja koja ruši jedini most koji je poveznica sa svetom. Zbog toga ostaje u selu sa svojim komšijama i unutrašnjim demonima koji ga razjedaju. To selo koje je odvojeno od sveta mora da se ujedini sa ostatkom sveta i postane deo celine.

Državni Posao
foto: Printsreen

Da li će se vaše kolege iz "Državnog posla" naći u seriji?

- Nemam još uvek glumačku podelu, ali će se Dimitrije Banjac i Nikola Škorić sigurno pojaviti. Nisam planirao da stanem pred kameru i nadam se da neću morati.

Na čemu ćete raditi u narednom periodu?

- Nakon završenog mastera na Fakultetu za medije i komunikacije kod Dragana Bjelogrlića, Vuka Ršumovića, Tanje Ilić i drugih divnih profesora, počeo sam ozbiljno da se bavim pisanjem, koje me baš obuzelo i nadam se da će biti uspešno. Voleo bih da se bavim tim formatom.

Dejan Ćirjaković, Državni posao
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

BIVŠI DRŽAVNI SEKRETAR OPTUŽUJE: Uzeli su deo moje knjige za film Toma, nisu me potpisali niti pozvali na premijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track