SLOBODA MIĆALOVIĆ OSVAJA ŠPANIJU: U Beogradu su počele probe komada VATRE rediteljke Karme Portaseli u podeli su i ŠPANSKI GLUMCI
Foto: Banja Luka Fest

veliki uspeh

SLOBODA MIĆALOVIĆ OSVAJA ŠPANIJU: U Beogradu su počele probe komada VATRE rediteljke Karme Portaseli u podeli su i ŠPANSKI GLUMCI

Kultura -

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele su probe predstave "Vatre" rediteljke Karme Portaseli, jedne od vodećih evropskih rediteljki i umetničke direktorke Nacionalnog teatra iz Barselone.

Premijera je zakazana za 2. februar 2023. godine, a do kraja sezone gostovaće u Valensiji, Barseloni, a već na jesen učestvovaće na pozorišnom festivalu u Madridu.

Predstava je deo velikog projekta Unije teatara Evrope u kom se u koprodukcijama udružuje petnaest najznačajnijih teatarskih kuća.

U periodu od godinu dana biće realizovano sedam koprodukcija koje će biti izvedene na festivalu Finistera u Nacionalnom teatru u Portu (Portugal) u februaru 2023. godine. Jugoslovensko dramsko pozorište u ovom projektu učestvuje s Nacionalnim teatrom Katalonije iz Barselone.

Adaptaciju rađenu po istoimenom delu Margerit Jursenar, potpisuje Marija Velasko, autorka desetak pozorišnih komada i dobitnica brojnih značajnih literarnih i teatarskih nagrada.

Sloboda Mićalović
foto: ATA images

U predstavi igraju Sloboda Mićalović, Nataša Tapušković, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Iva Manojlović, Damjan Kecojević i nekoliko glumaca iz Nacionalnog teatra iz Barselone. Deo proba biće održan i u Nacionalnom teatru Katalonije u Barseloni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Sloboda i Dragana Mićalović pevaju na ulicama Pariza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track