NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ PRVI PUT OTIŠLA VAN SRBIJE: Laueratkinja DINA JAŠARI iz Severne Makedonije osvojila 3.000 EVRA i POVELJU
Foto: ATA images

čestitke

NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ PRVI PUT OTIŠLA VAN SRBIJE: Laueratkinja DINA JAŠARI iz Severne Makedonije osvojila 3.000 EVRA i POVELJU

Kultura -

Dina Jašari iz Severne Makedonije sa pesmom,"Doma" dobitnica je ovogodišnje Nagrade Milan Mladenović, koju dodeljuje istoimena zadužbina za najbolju pesmu u regionu.

Odluku da mlada pevačica ponese ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Mile Kekin, Sonja Lončar, Matjaž Manček, Edo Plovanić i Dragiša Uskoković Ćima.

- Ovo je velika podrška za mene i moju muziku i hvala vam što podržavate umetnike s naših prostora. Prošle godine sam takođe bila u finalu s drugom pesmom i dobila sam stvarno divne komentare - izjavila je Dina Jašari.

Kantautorka Ana Ćurčin je, prema već ustaljenom pravilu, uručila nagradu, kao prošlogodišnja pobednica sa baladom "Tu".

Uz nju nagradu je dodelila i Maja Maričić, jedan od osnivača Zadužbine Milan Mladenović, nekada emotivna partnerka velikog rok umetnika.

Nagrada je ustanovljena testamentom koji je ostavila Milanova majka Danica Mladenović. Priznanje se dodeljuje svake godine na rođendan Milana Mladenovića, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 3.000 evra. Prvi put je nagrada otišla van teritorije Srbije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:58

PEVAO I RECITOVAO U PROGRAMU UŽIVO! Muzičar pravio šou na Kurir televiziji, pa naglo ustao i otišao (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track