NIKOLA JOKIĆ JE DEFINITIVNO NAJVEĆA ZVEZDA SOMBORA: Raša Bukvić o premijeri Traga divljači, Bjeli i popularnosti u rodnom gradu
Foto: Stefan Stojanović

iskren

NIKOLA JOKIĆ JE DEFINITIVNO NAJVEĆA ZVEZDA SOMBORA: Raša Bukvić o premijeri Traga divljači, Bjeli i popularnosti u rodnom gradu

Kultura -

Publika će Radivoja Rašu Bukvića ove jeseni moći da gleda u novom filmu "Trag divljači" reditelja Nenada Pavlovića.

Radivoje Raša Bukvić
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Radnja ove krimi-drame smeštena je u 1979. godinu, kada ambiciozni novinar Jugoslav, koga tumači Bukvić, biva upleten u mutne igre Uprave za državnu bezbednost (Udba), pokušavajući da napiše reportažu. Glumac u intervjuu za Kurir otkriva ko mu je bio inspiracija za ulogu, ali i ko je najveća zvezda Sombora.

Da li je bilo zahtevno ući u kožu novinara?

- Bilo je lako zato što je scenario bio jako dobro skrojen. Neša Pavlović je uradio jako dobar posao i mnogo mi je olakšao stvar, jer je celu priču učinio razumljivom, dinamičnom i da valja. Taj lik je po mnogo čemu profitirao, jer je taj koncept jako lepo zamišljen. Stoga ja kao glumac nisam imao nekih velikih problema da se približim Jugoslavu.

Trag Divljači
foto: Promo

Na koji način ste se spremali za ulogu? Da li ste imali neke uzore iz medija?

- Nisam se ugledao ni na koga, naročito ne na ljude koje srećemo u današnje vreme. Lik koji tumačim je istinoljubiv i pravičan do koske. Nisam mogao da nađem uzor u današnjem vremenu, pa sam se oslonio na sopstvenu maštu i vrednosti iz moje porodice, koje sam spoznao preko mojih ujaka, stričeva i deda.

Trag Divljači
foto: Promo

Šta vam je bilo najteže za vreme snimanja?

- Publika ne može da oseti i razume dok glumac ne ispriča. Snimali smo film u februaru, a radnja se dešavala u septembru, te smo morali da budem lako obučeni. Svaki eksterijer je bio ekstremno hladan, non-stop je bila ili neka bljuzgavica, kiša, čak u nekim momentima i sneg. Smrzavali smo se, pa ću po hladnoći i upamtiti set. To nas, naravno, nije omelo da napravimo fantastičan film.

Nosite zanimljivo ime u filmu - Jugoslav. Kakva su vaša sećanja na Jugoslaviju i period koji obrađuje film "Trag divljači"?

- Film se dešava 1979. godine, kad sam ja rođen, tako da nemam prednatalna sećanja. Moja sećanja počinju od neke pete ili šeste godine. Prva sećanja vezana za Jugoslaviju su u momentu njenog raspada, kada sam imao 11 godina. Bilo je dosta dramatično i dosta mojih članova je moralo da izbegne. Zbog toga ne mogu da kažem da sam nostalgičan.

Lancana Reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Nenad Kostić

Posle "Traga divljači" radite s Bjelogrlićem "Lančanu reakciju". Hoće li ta uloga nadmašiti sve prethodne?

- Vrlo je zanimljiva i uzbudljiva. Bjelogrlić je izuzetno uzbuđen i vidim da jedva čeka nastavak snimanja, što je dobro po naš projekat. Još uvek nisam video šta je ispalo do sada, ali sam jako zadovoljan onim što smo snimili. Polako se pripremamo za nastavak. Već 15. oktobra krećemo sa snimanjem i radićemo do kraja novembra. Trenutno sam u fazi gojenja i puštanja brade i kose.

Nikola Jokić
foto: Starsport

Šta bismo mogli da čujemo o vama kad bismo otišli u Sombor? Ko je veći brend vašeg grada: Jokić ili glumci Slaven Došlo, Vanja Nenadić ili vi?

- Nikola Jokić je definitivno najveća zvezda Sombora, pa onda ide 50 mesta prazno, pa onda drugi slavni, koji, nažalost, nisu među živima. Sebe ne mogu da svrtstam na tu lestvici. Vole nas Somborci, a volimo i mi njih.

Kurir.rs, A. Stojanović

Bonus video:

03:19

RAŠA BUKVIĆ OTKRIO KAKAV JE ZAPRAVO BRUS VILIS: Radili smo 6 meseci, dotakli smo se privatnih stvari OVO JE RAZLIKA IZMEĐU NAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track