NISAM JA ZA KOMEDIJU, VIŠE UŽIVAM U DRAMI: Ammar Mešić otvoreno o IZAZOVIMA sa kojima se suočava, a evo i SA KIM bi voleo da igra
Foto: Nemanja Nikolić

iskren

NISAM JA ZA KOMEDIJU, VIŠE UŽIVAM U DRAMI: Ammar Mešić otvoreno o IZAZOVIMA sa kojima se suočava, a evo i SA KIM bi voleo da igra

Kultura -

Kada se pre nekoliko godina pojavio u planetarno popularnoj seriji "Igra prestola", glumac Ammar Mešić osvojio je domaću publiku, a odmah zatim svoju popularnost učvrstio ulogom Strahinje u "Igri sudbine". Povod za razgovor za TV Ekran bila je upravo ova telenovela, koja traje više od 400 epizoda i čiju novu sezonu gledamo na TV Prva.

Ammar Mešić, glumac, Igra prestola, Igra sudbine, skromnost
foto: Kurir Televizija

S čim će se sve suočiti Strahinja u novoj sezoni?

- Pre nekoliko dana razgovarao sam o tome sa scenaristom Žarkom Jokanovićem i rekao sam mu da je lik Strahinje u novoj sezoni, za mene kao glumca, nešto najinspirativnije što sam imao prilike da igram. Interesantan mi je ovaj lik, naročito nakon Nadinonog bega s njihovom ćerkom Ružom. Proces mog saznanja i traženja deteta nešto je neverovatno. Strahinja je doživeo nervni slom više puta, što je za mene bilo posebno glumački interesantno. Volim da igram dramu i da kroz nju pokažem ono što znam.

Ammar Mešić
foto: Printscreen/Instagram

Da li je ovo najizazovnija sezona u glumačkom smislu?

- Mrtva je trka između prve sezone i trenutka kada je Nada prvi put izgubila bebu, i onoga kroz šta Strahinja prolazi kada sazna da je ona otišla s njihovim detetom. Inspirativna mi je drama koja se odvija i uživam u toj ulozi.

Izgleda da se na setu dobro zabavljate, što pokazuju slike i snimci koje delite na društvenim mrežama.

- Od prvog do poslednjeg dana se lepo družimo. Imamo tu sreću da se pune tri godine niko nije posvađao i da konstantno vlada dobra atmosfera na setu. Bude tu malih trzavica, ali to je sve zbog umora.

Ammar Mešić
foto: Dejan Radić

Da li je naporno snimati toliko epizoda?

- Posao kao i svaki drugi. Nekada se više umaramo, nekad manje. Bitno je samo da se radi, jer je rad spasao čoveka.

Koliko ste slični sa Strahinjom?

- Na početku snimanja, pre tri godine, bili smo potpuno drugačiji, ali već sada smo dosta slični. Imamo zajedničke osobine kao što su ljubav prema prijateljima, partneru, porodici, a tu je i optimizam kojim zračimo obojica. Strahinja i Ammar prolaze kroz različite lomove i izazove, samo što ja, eto, malo bolje reagujem na to.

Priželjkujete li neku novu ulogu?

- Naravno. Ne vidim sebe u komediji, nisam siguran da li bih se snašao u takvoj ulozi, iako mi prijatelji govore da bih odlično odigrao komične scene. Sebe vidim više kao osobu za teške drame i psihičke trilere, nego kao nekoga ko bi zasmejavao. Volim da uđem u dubinu lika, način na koji razmišlja i teške životne situacije. Želja mi je da igram sa svojim rođenim bratom Denijem u nekoj drugoj seriji ili predstavi.

(Kurir.rs/ TV Ekran)

Bonus video:

01:00

AMMARE, OŽENI ME!: Prija mi kad dobijam poruke na Instagramu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track