KOMEMORACIJA GORICI NEŠOVIĆ ĆE ODRŽATI NA OVOM KULTNOM MESTU: "Da se još jednom prisetimo naše Goce"
Foto: Stefan Jokić

veli tuga

KOMEMORACIJA GORICI NEŠOVIĆ ĆE ODRŽATI NA OVOM KULTNOM MESTU: "Da se još jednom prisetimo naše Goce"

Kultura -

Gorica Nešović, radio voditeljka i novinarka je preminula 6. oktobra u 58. godini. Ona će biti sahranjena 10. oktobra u 14 časova na groblju Orlovača, u krugu porodice.

Dejan Pantelić, Gorica Nešović, 150 minuta
foto: Printscreen/Prva TV

Kako piše na Fejsbuk stranici "Buđenja", komemoracija Gorici će se održati u u utorak, 11. oktobra u Domu omladine i to u sali Amerikana sa početkom u 12 časova gde će svi njeni poštovaoci, prijatelji i najmiliji moći još jednom da se oproste od nje.

Buđenje, Gorica Nešović, komemoracija
foto: Printscreen/Facebook

Da podsetimo, rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu. Vratila se na Studio B, pa kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

Slušaoci radio programa mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, a koji se oprostio od nje muzikom koju je volela.

Gorica Nešović i Dragan Ilić
foto: Printscreen

- Ovo će sada biti najteže. Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam, poslednja njena priča se zove "Život". Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. I on i Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili da se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: "Da ne smaram".

Dejan Pantelić, Gorica Nešović, 150 minuta
foto: Printscreen/Prva TV

Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest - završio je drhtavim glasom Ilić tu posebnu emisiju, a pesma koja je zatvorila krug je bila "Odnesi me", Vlade Divljana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:41

NEPOBEDIVA! GORICA POPOVIĆ STRUČNJAK ZA JAJA! Vanja Bulić joj stao na crtu, ali nije imao ŠANSE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track