OTVORENA PRVA IZLOŽBA GLUMICE KATARINE ŽUTIĆ: Slikanje mi je najprivlačniji angažman za moj budući život
Foto: Radovan Rosić

POSETITE JE

OTVORENA PRVA IZLOŽBA GLUMICE KATARINE ŽUTIĆ: Slikanje mi je najprivlačniji angažman za moj budući život

Kultura -

Tačno nedelju dana uoči svog pedesetog rođendana, glumica Ateljea 212 Katarina Žutić je dobila najdragoceniji poklon – u Galeriji Doma kulture Srbobran, u ponedeljak uveče otvorena je njena prva samostalna izložba akvarela nastalih poslednjih godina. Ova glumica je položila master režije, oprobala se kao muzičar i jednostavno ne miruje. U godinama korone je počela da slika, uglavnom minijature, u tehnici akvarela, koje posvećuje prirodi.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Božana Stojković, organizator kulturnog delovanja u Domu kulture Srbobran, videla je Katarinine slike na fejsbuku i poželela da ih vidi i u svom mestu, uživo. I sve je dogovoreno ovog proleća, a kao urednik izložbe, istoričarka umetnosti Vesna Dujmović je veoma efektno smestila na štafelaje i zidove četrdesetak Kajinih slika. Novi direktor Doma kulture Dejan Kirceba srdačno je pozdravio goste u prepunoj Galeriji, a najsrećnija među svima bila je Kajina mama Svetlana Bojković koje je mnoge od slika videla prvi put.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Tako se u istorijskom Srbobranu, na sat i po od Beograda, u ponedeljak uveče zbio događaj povodom kojeg Katarina za Kurir kaže:

- Moje slike predstavljaju pejsaže prirode i one jednostavno svedoče koliko je priroda bitna u našim životima. A mi je uporno ignorišemo. Ja sam danas žena u zrelim godinama i normalno je da razmišljam šta ću kad odem u penziju. Slikanje mi je nekako najprivlačniji angažman za moj budući život. I otuda naslov u kome je menorpomena. Klimatska promena na koju želim da obratim pažnju, i moja menopauza koja mi predstoji. Tako sam izabrala ovu umetnost koja podrazumeva ne usamljenost, već osamu koja mi mnogo znači. Prošlo je vreme izlazaka, ludovanja, sada mi prija da budem u prirodi, da se bavim formom, bojama...Ovo je moj divni novi, rekla bih trajni hobi – kaže Katarina Žutić.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Kurir.rs, foto: Radovan Rosić

Bonus video:

00:17

Izložba Mali svet krenula na put oko sveta iz Dečjeg kulturnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track