PAVIĆA JE DOTUKLA ĆERKINA TRAGEDIJA! Bili smo na Zlatiboru kad je stigao KOBAN POZIV: Vrlo bezobzirno mi saopštio sve detalje!
Foto: Zorana Jevtić

bolelo ga je

PAVIĆA JE DOTUKLA ĆERKINA TRAGEDIJA! Bili smo na Zlatiboru kad je stigao KOBAN POZIV: Vrlo bezobzirno mi saopštio sve detalje!

Kultura -

Milorad Pavić jedan je od najvećih srpskih pisaca, koji je za života napisao brojna fantastična književna dela, ali koji je ostavio i trag u srpskoj istoriji kao pravi boem, koji je cenio i izrezito voleo život.

Milorad Pavić, Jasmina Mihajlović
foto: Privatna arhiva

Trenutak koji je obeležilo njegov život savako je bio trenutak kada je upoznao svoju drugu suprugu Jasminu Mihailović, sa kojom je ostao do smrti. Njihova ljubav bila je strasna, buntovna i puna poštovanja, a Jasmina je nakon piščeve smrti ispričala malopoznate detalje iz Pavićevog života.

Ona je tada otkrila veliku tragediju koja je dotukla čuvenog pisca, samoubistvo njegove ćerke Jelene:

Milorad Pavić, Jasmina Mihajlović
foto: Privatna arhiva

- Sa Jelenom sam bila i prijateljica, išli smo na kafu, ali bila je bolesna, imala je neku užasnu depresiju. Posle njene udaje i rođenja deteta delovalo je kao da se bolest potpuno smirila. Izgleda da je bolest krenula da se vraća, ona je prestala da uzima lekove, niko nije mogao da je natera na to. Desila se ta tragedija kad je imala 43 godine, i ćerku od četiri godine. Mi smo bili na odmoru na Zlatiboru, dan pre njene smrti razgovarali smo telefonom, upravo je bila završila kurs fotografije, dva dana ranije imala je samostalnu izložbu... Mene je pozvao novinar i vrlo bezočno mi saopštio sve detalje samoubistva, kako se bacila sa sedmog sprata. Nisam znala šta da radim, pozvala sam prvo njenog brata Ivana, a Milorad je bio sa svojim biografom Radovanom Popovićem u kafiću. Policija se nikad nije javila. Seli smo u kola i došli u Beograd. Mislim da ga je to dotuklo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

12:37

MAJKE GLEDALE KAKO IM VODE SINOVE Pisac otkrio stravične ispovesti rodbine otetih Srba SLUŠAO SAM UŽASE O ODLASKU U ŽUTU KUĆU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja