DIRLJIV SUSRET KONSTRAKTE I BISERE: Dve velike umetnice oduševile publiku, ali jedan tužan detalj nikome nije promakao! (FOTO)
Foto: ATA images

prelepo

DIRLJIV SUSRET KONSTRAKTE I BISERE: Dve velike umetnice oduševile publiku, ali jedan tužan detalj nikome nije promakao! (FOTO)

Kultura -

Peta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike GODUM održana je u sredu, 26.oktobra u Ustanovi kulture „Vuk“ u 20 časova.

Ove godine nagradu za životno delo kolege umetnici su dodelili Biseri Veletanlić. Nagradu za rok muziku dobijaju Partibrejkersi, za pop Konstrakta, a međunarodnoj džez atrakciji Eyot ide nagrada za ovaj muzički pravac. Nagrađene mlade snage su članovi EJO (Ethno Jazz Orchestra).

GODUM, Bisera Veletanlić
foto: ATA images

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI, takođe referentnih organizacija, bile najčešće emitovane u etru. Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni (muzičarima, novinarima...).

Na prigodan način, kolege će se oprostiti i od velikih imena koja su nas u prethodnoj godini napustila (Kornelije Kovač, Milorad Džmerković, Igor Starović).

1 / 3 Foto: ATA images

Zanimljivo je da su im nagrade dodelili prošlogodišnji laureati (Ana Stanić, Srđan Gojković Gile, Jovan Maljoković...). Posebno uživanje za sve posetioce bio je nastup Bisere Veletanlić i Vasila Hadžimanova.

Godišnje nagrade koje je uspostavilo ovo reprezentativno udruženje u kulturi, za umetnike imaju poseban značaj jer stižu od kolega. Pored održavanja dobre tradicije i dodele zasluženih priznanja za rad i doprinos umetnosti, muzici i kulturi uopšte, skreće se pažnja i na mlade snage koje dolaze. Inače, ovo Udruženje su u želji i potrebi za neophodnom zaštitom svojih prava na rad u delatnosti kojom se bave, muzičari osnovali 1953. godine u Beogradu.

Konstrakta i Bisera ovom prilikom uslikane su zajedno, a koliko god da je to oduševilo brojne fanove ove dve velike umetnice, nikome nije pormaklo da je Bisera došla sa štakama što je mnoge zabrinulo, a posebno jer je Bisera na svom prošlom koncertu sedela.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:06

Konstrakta peva u dvorištu Drinke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track