SA DANICOM MAKSIMOVIĆ SAM BIO U SVAĐI: Sin slavne glumice Miloš Lolić otkrio kako su spremali predstavu, ali i KAKVA JE PRIVATNO
Foto: ATA images

prva zajednička saradnja

SA DANICOM MAKSIMOVIĆ SAM BIO U SVAĐI: Sin slavne glumice Miloš Lolić otkrio kako su spremali predstavu, ali i KAKVA JE PRIVATNO

Kultura -

Premijera nove predstave "Yankee rose", po tekstu Slobodana Obradovića, u režiji mladog Miloša Lolića, održaće se u subotu u Beogradskom dramskom pozorištu. Ovaj komad predstavlja jedan mali kabare koji u sebi ima vrcavog, tragičnog, ali i komičnog.

Miloš Lolić
foto: ATA images

Mladi reditelj Miloš Lolić prvi put na komadu radi zajedno sa majkom, čuvenom glumicom Danicom Maksimović, s kojom se i posvađao nekoliko puta, ali i su se sve čarke brzo smirile.

- Od detinjstva sam Danicu doživljavao na dva načina: ono što gledam na TV i ono što je ona kod kuće. Sada se taj rascep proširio i dobio sam treću Danicu, a to je ona s kojom radim. Bolje je razumem nakon svega što smo prošli na pripremama nego što sam kao dete. Bilo je svega u saradnji sa Danicom.

Miloš Lolić, Danica Maksimović
foto: ATA images

Nije lako da razdvojite privatno i poslovno, malo smo se smejali, ali i plakali. Bilo je i svađa, jer je to sastavni deo posla, ali su mi one lakše padale jer sam posle proba uvek mogao da je pozovem i da popričamo o svemu, što inače ne radim kada se posvađam s nekim.

Ona je jedna izuzetno zahtevna osoba u najpozitivnijem smislu te reči, ozbiljan profesionalac, pa mi je bio izazov da dobacim do njenog nivoa - rekao je Lolić.

Miloš Lolić, Danica Maksimović
foto: ATA images

U predstavi pored Maksimovićeve igraju i Ivana Nikolić, Iva Ilinčić, Milan Čučilović, Sara Ristić, Luka Grbić, Ivan Zablaćanski, Amar Ćorović, Dimitrije Cincar-Kostić, Džonatan Mastor Lumbila, Mladen Lukić i Miloš Jakovljević.

Danica u novoj predstavi 'Yankee Rose' koju režira mladi Miloš Lolić
Danica u novoj predstavi "Yankee Rose" koju režira mladi Miloš Lolićfoto: Dragana Udovičić

Premijera je zakazana za 5. novembar na maloj sceni "Predrag Pepi Laković" Beogradskog dramskog pozorišta od 20 časova, a prva repriza sutradan.

Miloš Lolić
foto: ATA images

- Izabrao sam malu scenu jer me je zanimao sirovi rok. Ona mi je pružala garažni osećaj. Napravili smo ipak mjuzikl - otkrio je reditelj novinarima na konferenciji za medije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:45

Miloš Lolić o odnosu sa majkom Danicom Maksimović i Tanji Bošković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track