PROSILI SU ME, DONOSILI POKLONE I PRETILI MI! Danijela Pantić otkriva ŠTA se dešava iza kamere POPULARNOG kviza koji mnogi vole
Foto: Kurir

TV EKRAN

PROSILI SU ME, DONOSILI POKLONE I PRETILI MI! Danijela Pantić otkriva ŠTA se dešava iza kamere POPULARNOG kviza koji mnogi vole

Kultura -

Odavno su televizijski gledaoci voditeljku Danijelu Pantić vezali za kvizove, pa je njeno druženje s takmičarima u "Mozaiku" na Kurir televiziji bilo samo logičan sled u njenoj karijeri.

Ovaj format, kako kaže, vrlo je dinamičan i zabavan, a pored toga, ostavlja joj i mnogo mogućnosti da uvek iznova uči. U novoj sezoni, Danijela je već započela susrete s novim takmičarima.

Danijela Pantić, kviz Mozaik
foto: Aleksandar Kujučev

Ima li nekih promena u kvizu "Mozaik" u četvrtoj sezoni?

- Svaka sezona donese novosti i većina tih promena je zbog takmičara, jer su oni to tražili ili sugerisali. Izmenili smo bodovanje u igri "Kako se zovem", jer se ranije događalo da se napravi velika razlika u poenima i da jedan takmičar osvoji i do 60, dok drugi bude na 10 ili 15 bodova. Pritom, ovo je igra u kojoj se može osloniti na pretpostavku rešenja, a uvek na znanje. Dakle, možete pogađati pojmove, kao što se to čini u igri "Vešala". Takođe, u igri "Štafeta" smo produžili vreme za razmišljanje, a najvažnije promena je što sada imamo i nagradu za treće mesto i svakog učesnika u kvizu.

Imaju li takmičari tremu?

- Imali smo ih dosta s tremom, kao i interesantnih i duhovitih takmičara koji prave odličnu atmosferu, jer su opušteni i s njima je uvek zabavno.

Danijela Pantić, kviz Mozaik
foto: Kurir

Da li je tačno da su vas neki takmičari i prosili?

- Da, bilo je i toga. I bračnih ponuda i poklona, izjava ljubavi, slanja ključeva stana... A bilo je i neprijatnih ili opasnih situacija na snimanju zbog kojih smo morali da zovemo obezbeđenje i policiju.

Navijate li za nekog dok traje borba pred kamerom?

- Ne, to dugme mi je isključeno čak i kada ne vodim kviz, već kada ga gledam na ekranu, ali mi intuicija dobro radi i znam ko će ići dalje, a malo je i do iskustva. Pamtim svakoga ko je bio u kvizu, sećam se plasmana, odakle dolazi, čime se bavi... Ponekad, kada vidim da se takmičar obeshrabri jer gubi, trudim se da ga podržim, poguram napred da ne bi odustajao prerano.

Danijela Pantic, kviz Mozaik
foto: AMG

Da li je TV kviz format koji vas najviše ispunjava?

- Format je lagan, a istovremeno i dinamičan, jer je reč o kratkoj formi. Nije zahtevan i pruža priliku za mnogo znanja i zabave. To mi prija, a verujem i takmičarima.

Šta biste još radili na televiziji?

- Tok šou, kao nekada, kada je na televiziji vreme sporije teklo i kada smo imali dovoljno minuta da razgovaramo s jednim gostom i da idemo u dubinu tih razgovora. Danas je važna brzina, ovaj trenutak sada i sve bismo hteli odmah, te često upadamo i sami sebi u reč, a da ne kažem tek koliko nemamo strpljenja za sagovornike. U redu je "brzo" se informisati, ali u redu je i uživati u lepoj rečenici, graditi filozofsku misao ili koristiti logiku pomoću nekoliko premisa. Vreme za uživanje u razgovorima i mislima, vreme za nas same, kao da se izgubilo.

Jeste li ikada učestvovali u nekom kvizu?

- U dva kviza, jednom koji je vodio Manda, i drugom, rađenom prema licenci, "Holivudiranje", koji je 90 odsto zabava i igra, dok 10 odsto kviza čini znanje. Veliki sam ljubitelj kvizova, posebno onih znanja i često se igram sa svojim sinom igara koje imaju formu kviza. Zabavno nam je, a ujedno je to lakši i bolji način za učenje, rast i razvoj. To je moja preporuka i svim roditeljima, ne terajte decu da uče napamet lekcije, jer je to teži način učenja i to znanje, verovatno, neće dugo trajati. Najbolja su pitanja koja počinju sa: "Šta misliš?", "Zašto?", "Da li znaš?" jer podstiču dete da misli, koristi logiku, ima kritički stav i svoje mišljenje o temama o kojima razgovarate, a to će mu sutra mnogo koristiti u situacijama kada neko pokušava da manipuliše njime.

Danijela Pantić
foto: Kurir

Na Kurir televiziji ste od njenog početka. Kako biste opisali ove dve i po godine rada na njoj?

- Rastemo zajedno. Lepo je i izazovno biti tu od nastanka televizije, trenutka kada se kreiraju ideje i želje. S druge strane, znate da je odgovornost na vama i da, ako ne uradite vi, nema ko drugi. Izazovno i uzbudljivo, u isto vreme. Ovo je i dalje period traženja najboljih formata i timova, jer živimo u vremenu kada se sve brzo menja i ponekad je važnije i lakše mi da se promenimo, nego da menjamo situaciju i sve oko nas. Tako je i u našoj profesiji, gde, ako ne idemo u korak s komunikacijom, tehnologijom i zahtevima publike, mi zapravo nazadujemo. A Kurir televizija uvek reaguje brzo i ima ekipe na pravom mestu, zato ima toliko i gledalaca.

Mozaik je jedan od najzanimljivijih kvizova kod nas, a možeš da ga pratiš svakog radnog dana u 17.15 časova na Kurir televiziji.

Za one koji su spremni da odu korak dalje, stanu pred kamere i bore se za vredne nagrade, ovo je idealna prilika da se pokažu! Prijavite se OVDE i učestvujte u Mozaiku! Pričaće se!

(Kurir.rs/Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

00:55

POČINJE NOVA SEZONA MOZAIKA NA KURIR TELEVIZIJI! Voditeljka Danijela Pantić otkrila kakve nagrade očekuju takmičare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track