DENIS MURIĆ IMA SVOG FAVORITA MEĐU KOLEGAMA: Za njega kaže da je najbolji mladi glumac, a dele KADAR u novoj TV SERIJI!
Foto: Promo, Film Danas

Kompliment

DENIS MURIĆ IMA SVOG FAVORITA MEĐU KOLEGAMA: Za njega kaže da je najbolji mladi glumac, a dele KADAR u novoj TV SERIJI!

Kultura -

Nakon filmova "Ničije dete" i "Enklava" Denis Murić bio je dečko koji obećava. Novim ulogama poslednjih godina uspeo je da pokaže da uspeh s debitantskim ostvarenjima nije bio slučajan.

serija Bunar
foto: Branimir Milovanović

Na male ekrane Superstara proteklog vikenda stigle su dve epizode serije "Bunar", koju kao autor potpisuje Igor Đorđević. Publika je Denisa ove godine gledala u filmu i seriji "Zlatni dečko", što je bio povod za razgovor za Kurir o karijeri i planovima do kraja 2022. godine.

U seriji "Bunar" replike vam je pisao glumac Igor Đorđević. Kako je kad to radi kolega?

- Igor se trudio da svaku ulogu piše za određenog glumca. Uspeo je da stvori poseban svet i da nam ponudi jedan potentan tekst, što je retkost. Imao sam šta da odigram u seriji "Bunar". Pisao je dijaloge iz vizure glumca. Posebno insistira na odnosima među likovima i radnji. Serija ne bi ispala toliko dobra da ju je pisao neko drugi.

Opet igrate nekog momka sa one strane zakona?

- Menjao bih to ako može (smeh). Ne dopada mi se to, ali nije ni toliko loše. Pokušavam da svaki put kad igram takve karaktere budem bolji. Mislim da mogu još puno da doprinesem i da vam pokažem u takvim ulogama.

Denis i Miša
Denis i Mišafoto: Promo, Film Danas

Kakav je Miodrag Miša Dragičević kao partner u seriji?

- Odličan. Miša i ja smo i privatno dobri prijatelji. Nas dvojica smo prošli sličnu glumačku školu i imao sam na snimanju puno razumevanja s njegove strane. Miša je, što moram posebno da kažem, naš najbolji mladi glumac. Sad će da se naljute moji drugari, a svi oni su najbolji glumci. (smeh)

Približite nam žanr ove neobične serije?

- Ima tu svega, i drame i akcije. Teško je staviti u samo jedan žanr. "Bunar" može da se analizira iz nekoliko uglova, jer ima više linija priče.

Denis Murić, serija Bunar
foto: Promo, Film Danas

Gledali smo vas u filmu "Zlatni dečko". Da li ste zadovoljni kako je ispala TV serija?

- Jesam. Puno mi znači što je film imao uspešan bioskopski život, a tek mi se nakon premijere serije javljaju ljudi i govore: "Bravo". Izgleda da publika više voli taj format. Mislim da nam je serija pružila više mogućnosti da objasnimo celu priču. Srećan sam što je ona prodata Amazonu za nemačko govorno područje. Super su to vesti koje su stigle nenadano nakon godinu dana od premijere filma.

Serija Zlatni dečko, Denis Murić
foto: ATA images

Kako sada birate šta da radite dalje?

- Svaki scenario koji dobijam da čitam je dobro napisan i u novim ulogama lako se pronalazim.

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track