FILMSKI RADNICI JEDVA ČEKAJU DA ŽANR SUPERHEROJA UMRE: Kventin Tarantino o Marvelovim filmovima, a ova dva NIJE MOGAO DA ODGLEDA
Foto: Rojters

brutalno iskren

FILMSKI RADNICI JEDVA ČEKAJU DA ŽANR SUPERHEROJA UMRE: Kventin Tarantino o Marvelovim filmovima, a ova dva NIJE MOGAO DA ODGLEDA

Kultura -

Jedan od najpoznatijih režisera današnjice Kventin Tarantino, objasnio je u intervjuu za Los Angeles Times zbog čega nikada neće snimiti film o Marvelovim junacima, naglasivši kako svi očekuju da će žanr superheroja nestati.

Filmski režiser trenutno promoviše svoju novu knjigu "Biskopske spekulacije" (Cinema Speculation), a u intervjuu je izjavio da zaposleni u filmskoj industriji ne mogu da "dočekaju dan" kada će filmovi o superherojima zvanično prestati da se snimaju.

Žanr superheroja na čelu sa DC-jem i Marvelom poslednjih nekoliko godina dominira filmskom industrijom, ali i bioskopskim blagajnama, ali izgleda da Tarantino nema nikakvu nameru da mu da na važnosti.

Odlučan u svojoj nameri

Tarantino je čak otišao korak dalje uporedivši žanr sa "zahvatom gušenja" i "studijskim muzičkim adaptacijama" iz 1960-ih, kad su se reditelji radovali činjenici da je žanr postao nepopularan među publikom.

- Tako je to bilo 1969. kad se govorilo: "O, moj Bože, upravo smo uložili hrpu novca u stvari za koje više nikoga nije briga", priča reditelj.

Na pitanje zašto nikada nije radio na filmu o superjunacima, Tarantino je rekao da nema interesovanje da se bavi tim žanrom jer "nije radnik koji radi za dnevnicu", dodajući kako trenutno ne traži posao.

Nije hteo da ih pogleda do kraja

Tarantino je u intervjuu otkrio da postoje dva filma koja nije hteo da pogleda do kraja, no, iznenađujuće, nijedan od njih nije bio DC-jev ili Marvelov film.

Prvi film je "Bambi", a Tarantino je napustio projekciju nedugo nakon što je Bambijeva majka ubijena i izbio je šumski požar.

- Mislim da je Bambi poznat kao priča koja stvara traume kod dece. To je kliše, ali je istina.

Dodao je da je drugi film "Poslednja kuća sa leve strane". Iako je Tarantino poznat po korišćenju ekstremnog nasilja u svojim filmovima, ovaj horor o osveti iz 1972. bio je previše čak i za njega.

Tarantino je izjavio kako ova dva filma "sede na polici jedan do drugog", dodajući:

- Radnja oba filma odvija se u šumi. I oba su me naterala da kažem: "Moram da izađem odavde" - objašnjava reditelj.

(Kurir.rs/ Los Angeles Times)

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track