REGIONALNA HIT KOMEDIJA USKORO NA PALIĆU: U kabaru Čudo nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske!
Foto: Jelena Balić

Regionalna hit komedija uskoro na Paliću

REGIONALNA HIT KOMEDIJA USKORO NA PALIĆU: U kabaru Čudo nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske!

Kultura -

Nastavak hit koprodukcije pozorišta Kerempuh i pozorišta Moruzgva ”Kabare preko veze”, predstava „Vla Vla Vlajland“, hit komedija autora Ivana Lea Leme, gostuje uskoro, početkom decembra, u velikoj sali bioskopa Abazija na Paliću, a najavljen je i kabare „Čudo“, u kojem nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske.

U prethodnom kabareu, posebne simpatije publike privukao je lik Vlajne, čistačice koja se na posebno smešan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživela razne spoznaje atipične za svoju stereotipnu poziciju, glumačkim ostvarenjem Ecije Ojdanić.

Vla Vla Vlajland kabaret
foto: Jelena Balić

Kritičari ocenjuju, da je tu „nardnu feministkinju i zdravorazumsku heroinu, u obruču patrijarhalnog društva u tranziciji, sudbina odvela, kao i mnoge građane našeg regiona, u Nemačku. U predstavi “Vla Vla Vlajland Kabare”, gledaoci prate dogodovštine, kulturološke nesporazume i melodramske zavrzlame, koje su je snašle u toj „zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.“

Kabare je dramaturški prošaran satiričnim pesmama. Zanimljiva je činjenica, da se fabularno predstava dotiče i korona virusa i stvarnosti, te objašnjava, kako se zapravo korona virus proširio svetom i kakve veze s tim ima ova živopisna, pitoreskna Vlajna.

Vla Vla Vlajland kabaret
foto: Jelena Balić

Autor kabarea “Vla Vla Vlajland” Ivan Leo Lemo, subotičkoj publici poznat je po predstavama “Tramvaj zvani želja”, “Sećanje vode” i “Idealan muž” koje su igrane na sceni Narodnog pozorišta Subotica.

Kabare je, prema njegovim rečima, kolažna forma u kojoj žanrovski kombinuje pripovedanje, stand up, burlesku i mnoge tipično kabaretske postupke, kao liberalnost, fragmentarnost, satiričnost, provokativnost u izboru tema i drugo.

Vla Vla Vlajland kabaret
foto: Jelena Balić

Od premijere 2020. do danas, “Vla Vla Vlajland Kabare” je odigran 130 puta, pred više od 37000 gledalaca, osvojio je 9 nagrada za glumu i režiju, a Ecijina Vlajna je nakon velikog uspeha, dobila još jedan nastavak - kabare “Čudo”, u kome nakon svih dogodovština, nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske. Gostovanje kabarea „Čudo” planira se u bioskopu Abazija, naredne godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:29

SPREMA SE NOVI HAOS U ZVEZDAMA GRANDA! Đorđe David OTKRIO DETALJ iz sutrašnje emisije! Ceca će napraviti KARAMBOL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track