GLUMAČKE ZVEZDE PRVI PUT U UPRAVNIM ODBORIMA POZORIŠTA! Nove funkcije dobili Tanja, Olga, Jelica, Gorica, ali i poznati ISTORIČAR
Foto: Dragana Udaovičić, Damir Dervišagić, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Shutterstcok, Shutterstock

Lepe vesti za kulturu

GLUMAČKE ZVEZDE PRVI PUT U UPRAVNIM ODBORIMA POZORIŠTA! Nove funkcije dobili Tanja, Olga, Jelica, Gorica, ali i poznati ISTORIČAR

Kultura -

Godinama je javnost imala primedbe na to ko će biti članovi rukovodećih tela u ustanovama kulture u Beogradu, a sada će na tim mestima sedeti glumačke legende, od Tanje Bošković, preko Gorice Popović, do Ogle Odanović.

Odbornici Skupštine grada Beograda izglasali su na poslednjoj sednici nova imenovanja za upravne odbore Ateljea 212, pozorišta Boško Buha, Bitefa i Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Gorica Popović, Vanja Bulić
foto: Kurir televizija

U Atelje 212 važne odluke donosiće Gorica Popović, koja je već o ovoj temi govorila za Kurir.

- Iako sam u penziji, vredno radim u Ateljeu. Postala sam i član upravnog odbora pozorišta. Još uvek sam tu, ne planiram da idem, već da radim na novim projektima - izjavila je Gorica.

Pozorište na Terazijama, Tanja Bošković
foto: ATA images

Legende Pozorišta na Terazijama Tanja Bošković i Rade Marjanović sedeće u upravnom odboru. Partneri sa scene i u mnogim hit mjuziklima sada će voditi računa o repertoaru i donositi važne odluke.

- Mislim da je lepo da se u pozorište vraćaju ljudi koju su proveli veliki broj godina u tim kućama. Život ima neki svoj krug. Mi smo prošli kroz te krugove i imali bismo šta da damo pozorištima u kojima smo proveli radni vek. Svaka kuća ima svoje problema. Terazije nemaju problema s publikom, već neke tehničke, kao što je prokišnjavanje. Nadamo se da ćemo uspeti da to rešimo i ostavimo umetnički pečat - izjavio je Rade Marjanović za Kurir.

Rade Marjanović
foto: Dragana Udovičić

U UO pozorišta Boško Buha sada će jedan od članova biti Olga Odanović. Prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu provela je 18 godina u ovoj kući. U Bitef dolazi glumac Vladimir Aleksić, koji ima nekoliko uspešnih projekata u pozorištu. Aleksić je kao reditelj postavio na scenu veliki hit "Lepa Brena prodžekt", ali i predstavu "Prada".

Vladimir Aleksić
foto: Damir Dervišagić

Na čelu JDP od 2011. nalazi se glumica Tamara Vučković Manojlović. Ona je trogodišnji mandat v. d. direktora 2014. zamenila punim direktorskim statusom. JDP je osnovan 1947. godine i uvek je bio prestiž ko će sedeti u njegovom upravnom odboru.

Tamara Vučković
foto: Marina Lopičić

Predsednik će biti istoričar Predrag Marković, koji potiče iz prave umetničke porodice. Novo ime je glumica Jelica Sretenović, koja je bila u narodni poslanik.

Predrag Marković
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

Gorica Popović o Ateljeu 212 i mladim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track