POZNATO JE KO ĆE IGRATI KNEZA LAZARA U NOVOJ VERZIJI BOJA NA KOSOVU: Miloš Žutić ga je sjajno odigrao, a evo KO je sada u igri!
Foto: Printskrin

priča se

POZNATO JE KO ĆE IGRATI KNEZA LAZARA U NOVOJ VERZIJI BOJA NA KOSOVU: Miloš Žutić ga je sjajno odigrao, a evo KO je sada u igri!

Kultura -

Glumac Miloš Žutić rođen je 16. novembra 1939. u Beogradu. Njegovi roditelji bili su defektolozi. Nakon završene 14 beogradske gimnazije upisao je Fakultete dramskih umetnosti gde je diplomirao u klasi Mate Miloševića.

Katarina Žutić, Svetlana Bojković
foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Odlazio je u pozorište Dadov u kom je i upoznao svoju prvu suprugu Svetlanu Bojković sa kojom ima ćerku Katarinu koja je takođe glumica, a sa glumicom Ognjenkom Ognjanović ima sina Đorđa.

Preminuo je posle duge i teške bolesti, 30. avgusta 1993. a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Na filmu je ostvario upečatljive role. Bio je sjajan kao knez Lazar Hrebeljanović u "Boju na Kosovu", a sada je dobio dostojnog naslednika u novoj verziji.

Miloš Žutić
foto: Prtinscreen

Uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću, koji je najzapaženije uloge ostvario u "Korenima" (Đorđe Katić), "Dari iz Jasenovca" (Ante Vrban) i "Junacima našeg doba" (Miroslav Čičanović Čičko).

Igor Đorđević
foto: Nenad Kostić

Reditelj Predrag Gaga Antonijević razmišlja da kneza Lazara poveri Nenadu Jezdiću.

"Ne znam ko bi drugi mogao da dočara njegov lik jer je Jezda otelotvorenje toga što on simbolizuje. Jezdić ima tu srpsku snagu i promišljenost, sjajan je kao glumac i srećan sam što će biti deo ovo projekta" - izjavio je reditelj za Srpski telegraf.

Plan je da premijera filma bude na Vidovdan 2024. godine.

Nenad Jezdić
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

EKSKLUZIVNO! Holivudski glumac u PULSU SRBIJE! Pričao o Srbiji, humanosti i svojoj želji: Nadam se da ću snimati film sa NJIM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track