UŽIVAM DA IGRAM LIKOVE KOJI IMAJU MRAČNU STRANU: Jadran Malkovič o novim sezonama serija CRNA SVADBA I AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA
Foto: Nikola Anđić

otkrio detalje

UŽIVAM DA IGRAM LIKOVE KOJI IMAJU MRAČNU STRANU: Jadran Malkovič o novim sezonama serija CRNA SVADBA I AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA

Kultura -

Iako njegova karijera traje duže, glumac Jadran Malkovič osvojio je srca šire publike prošle godine u seriji "Azbuka našeg života" Jelene Bajić Jočić u kojoj igra glavnu ulogu. Za ovog glumca srpskih korena s nemačkim pasošem i bogatom inostranom glumačkom biografijom, život na relaciji Velika Britanija - Nemačka - Srbija danas je svakodnevica. Trenutno snima drugu sezonu "Azbuke", pa u intervjuu za TV Ekran otkriva šta će publiku sačekati u novim epizodama.

Azbuka našeg života
foto: Jadranka Ilić

Smete li da otkrijete deo scenarija?

- Na mnogo nivoa stvari su se zakuvale. Ono što mi se veoma sviđa jeste da su svi likovi dobili svoje priče i putanje. Imamo prilike da pratimo šta se sve izdešavalo i na koju stranu ide priča godinu dana nakon poslednje epizode u prvoj sezoni. Očekuje nas mnogo ozbiljnih situacija. Sazreli su svi junaci, i mi kao glumci, ali i ceo projekat.

Kako će se vaš lik nositi s Rašom Bukvićem kao konkurencijom? Da li će biti ljubomore?

- Rašin lik ne bih gledao kao konkurenta. Ipak je Uroš odlučio da ostane sa Anom, novom izabranicom. Biće lojalan i posvećen muž u ovoj sezoni. Ono što se dešava u životu njegove bivše supruge Vesne neće ga mnogo pogađati.

Azbuka našeg života
foto: Jadranka Ilić

S kim ste najbolje sarađivali na setu?

- Najviše sam snimao sa Aleksandrom Janković i Isidorom Simijonović. Svako od nas ima svoj individualni pristup i način kako radi. Jedna od stvari koje pokušavam da radim jeste da se uklopim u sve to. Kad je reč o ovakvim ulogama, morali smo da kliknemo kako bismo vernije prikazali odnos. Bilo mi je mnogo lakše da snimam scene ljubavi sa Aleksandrom nego one u kojima smo se svađali.

Jadran Malkovič
foto: Firefly Production

Serija "Crna svadba" pokupila je sve simpatije gledalaca. Kada će početi snimanje druge sezone?

- Nisam još dobio scenario, niti zvaničnu potvrdu kada će početi snimanje, ali znam da će druge sezone biti.

Uživate li više u ulogama negativaca ili pozitivaca?

- Volim izazov i kada uloga nosi neku težinu. Oduvek sam uživao da igram likove koji imaju mračnu stranu. Negativci su mnogo zabavniji, jer imaju veću slobodu u tome što rade. Pozitivni likovi su često u opasnosti da se utope u priču. Ali obe uloge donose svoju čar i svoje izazove.

Jadran Malkovič
foto: Nikola Anđić

Da li ste kritični prema sebi?

- Odnos prema poslu menja se s godinama. Na početku nisam mogao da gledam sebe, a kasnije sam, zbog principa kako se radi kasting, bio često u situaciji da snimim sebe. Da bih mogao da pošaljem snimak na kasting, morao sam da ga pogledam, pa sam shvatio da je to prirodni proces i da su greške koje pravim nužne. U životu mi je bitno da budem objektivan kako bih mogao na najbolji način da sagledam situaciju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:58

OVU SKULPTURU OD VOSKA ZNATE IZ SERIJE CRNA SVADBA: U Negotinu čuvaju RAJSKU SVEĆU staru 40 godina, EVO ČEMU SLUŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track