PRVE FOTOGRAFIJE NOVOG VLADIKE ILARIONA: Put Rastka Lupulovića od glumačke zvezde do SLUGE BOŽJEG i EPISKOPA SPC!
Foto: Printscreen/Tv Hram

dirljivo

PRVE FOTOGRAFIJE NOVOG VLADIKE ILARIONA: Put Rastka Lupulovića od glumačke zvezde do SLUGE BOŽJEG i EPISKOPA SPC!

Kultura -

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović zamonašio se još 1996. godine i uzeo ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket-aranžman", seriji "Otvorena vrata". Godinama je službovao nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom Pomoravlju.

Rastko Lupulović
foto: Printscreen/Tv Hram

Krajem maja izabran je za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija, a danas je zavšen dvodnevni obred hirotonisanja arhimandrita Ilairona.

- Nikada nisam zažalio niti sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode. Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo - ispričao je za Lapulović u jednoj emisiji.

majka i brat vladike Ilariona
majka i brat vladike Ilarionafoto: Kurir

U hramu Svetog Save na Vračaru luturgiju je služio patrijarh Porfirije sa arhijerejima i sveštenstvom, preneli su iz informativne službe SPS.

Rukopoloženju su, osim članova porodice Ilariona, prisustvovali i ministrarka zdravlja Danica Grujičić, ministar odbrane Miloš Vučević, princeza Danica Karađorđević, Anro Gujon, direktor kancelarije za KiM Petar Petković i drugi.

Rastko Lupulović
foto: Printscreen/Tv Hram

Kurir.rs

Bonus video:

02:55

Ko je mitropolit Joanikije ustoličen na Cetinju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track