DUŠKOVE KNJIGE SU I DALJE NOVE I MODERNE: Emotivni govor Miloša Radovića, a evo kako izgleda sin NAŠEG VELIKANA! DOBRO GA ZNAMO
Foto: Branko Belić

svečano

DUŠKOVE KNJIGE SU I DALJE NOVE I MODERNE: Emotivni govor Miloša Radovića, a evo kako izgleda sin NAŠEG VELIKANA! DOBRO GA ZNAMO

Kultura -

U Malom pozorištu "Duško Radović" obeležen je 29. novembra jubilej 100 godina Duška Radovića. O jednom od najomiljenijih i najčitanijih pisaca sa ovih prostora govorili su Matija Bećković, Zorica Hadžić, Olja Bećković, Boris Miljković, Branislava Milunov, ali njegov sin, proslavljeni reditelj Miloš Radović.

Miloš Radović
foto: Belkisa Abdulović

- Duško više ne piše, ali ga i dalje čitaju sve više i više, kao da im je prvi put, kao da on nema 100 godina i kao da nije prošlo 40 godina otkad je otišao. Njegove knjige su i dalje nove i moderne, kupuju se, citiraju i poklanjaju. Duško je savremeni hit pisac. On je i dalje autoritet. Mnogi talentovani pisci odustali su od pisanja plašeći se šta bi im namrgođeni Radović mogao reći. A imao je običaj da kaže: "Razumem", "Šta ti ovo znači" ili "Šta ti je ovo trebalo". Zato smo svi mi koji ovde sedimo odlučili da Duškovim vernim čitaocima poklonimo knjigu koju nemaju i iz koje će saznati ono što o Dušku nisu znali - izjavio je Miloš Radović.

Snimanje, Lazar Ristovski, Miloš Radović, Film Mašinovođa
foto: Dragana Udovičić

Miloš Radović je čuveni reditelj i rođen je 21. oktobra 1955. godine u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na FDU u Beogradu, 1982. Godine 1986. specijalizovao je TV režiju na "NHK - Communications Training Institute" Tokio, Japan. Dobitnik je brojnih svetskih i domaćih nagrada (ukupno 60) za najbolju reklamnu kampanju, reklamni spot, kratki film. Scenarista je igranih filmova: "Mali svet", "Pad u raj", "Dnevnik Mašinovođe" , a scenarista je i režiser kratkih igranih filmova "Moja domovina" i "Iznenadna i prerana smrt pukovnika K. K."; uz to, scenarista je i režiser dokumentarnog filma o Goranu Bregoviću - "Bajke i pesme sa venčanja i sahrana".

Kapitalno izdanje "100 godina Duška Radovića" objavila izdavačka kuća "Maskom", a priredila je Zorica Hadžić.

Goran Bregović
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

00:58

Sećanje Dragana Bjelogrlića na Branka Cvejića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track