BREGOVIĆ PONOVO U ULOZI GLUMCA: Kompozitor potpisao 62 filma, kum mu čuveni REDITELJ s kojim ne govori, a sad snima s LEPOTICOM
Foto: Damir Dervišagić

svestran

BREGOVIĆ PONOVO U ULOZI GLUMCA: Kompozitor potpisao 62 filma, kum mu čuveni REDITELJ s kojim ne govori, a sad snima s LEPOTICOM

Kultura -

Iako je do sada svojom muzikom oplemenio mnoge filmove, Goran Bregović će se oprobati i kao glumac u muzičkoj bajci "Kruna".

film Kruna, Goran Bregović
foto: Produkcija Kinooko

Reditelj Vasilije Nikitović poverio je frontmenu Bijelog dugmeta ulogu Zize, kojem će partnerka u sceni, kao Goca, biti glumica Iva Štrljić.

Inače, Bregovića, koji je kao kompozitor potpisao 62 kratka i dugometražna ostvarenja, a najviše uspeha imao sa svojim kumom Emirom Kusturicom s kojim godinama ne govori, već smo gledali u komediji oskarovca Danisa Tanovića "Deset upola", a u "Kruni" će biti i autor muzike.

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

- Ovo je muzička bajka sa elementima trilera koja prati život četvoro muzički nadarenih vršnjaka kada osamdesetih godina beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju. Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana, kralja muzike, koji će im promeniti živote. Mnogo godina kasnije doći će na prag velike slave i popularnosti, a njihovi zaveti iz detinjstva biće zaboravljeni. Svaki uspeh sličan je jedan drugom, ali je svačiji pad priča za sebe. U dramatičnom finalu, u pokušaju da spasu šta se spasti može, shvatiće da sve što im je ostalo jeste ono što su bili jedni drugima - opisuje reditelj svoju priču.

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

Producenti "Krune" su Dušan Stojaković i Vasilije Nikitović, reditelj i koscenarista filma. Takođe, scenario su pisali i Dragoljub Stojković, Dragan Jovanović, Balša Labović, Dušan Bulić i Aleksandar Karajović. Od filma će nastati i 12 epizoda serije, a glume: Dragan Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Žika Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, Antonije Pušić, Jana Ilić Milić, Nada Macanković, Vuk Kostić, Nenad Stojmenović, Nikola Kolja Pejaković, Vahid Džanković, Radoje Čupić...

Film nastaje pod okriljem produkcijskih kuća "Kinooko film" i "100 Strong Production", uz koprodukciju Telekoma Srbija, a podržali su ga Ministarstvo kulture i Filmski centar Srbije. Premijera je planirana za jesen 2023. godine.

Kurir.rs/ TV ekran

Bonus video:

05:27

GORAN BREGOVIĆ: Vučiću nikada neću zaboraviti što je bio uz mene kada mi je bilo najteže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track