DUBRAVKA MIJATOVIĆ OTKRILA ZBOG ČEGA JE NAPUSTILA SREĆNE LJUDE: Svi su pričali da je honorar u pitanju, a ona je MORALA DA POBEGNE
Foto: Printskrin

ovo niko nije očekivao

DUBRAVKA MIJATOVIĆ OTKRILA ZBOG ČEGA JE NAPUSTILA SREĆNE LJUDE: Svi su pričali da je honorar u pitanju, a ona je MORALA DA POBEGNE

Kultura -

Popularna glumica Dubravka Mijatović, o čijoj lepoti i talentu svi govore, i dan-danas nakon 36 godina karijere drži se svojih principa, zbog čega je gotovo nemoguće saznati nešto više o njoj dok ona to sama ne otkrije.

Dubravka Mijatović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dubravka je poslednjih nekoliko godina odbijala da se fotografiše za novine, izbegavala da govori na bilo koju temu. Njene naslednice Sara Madžgalj i Iva Radaković, pored pozorišta, jedini su fokus interesovanja.

Dramska umetnica ne smatra da publiku zanima to šta ima da kaže, dok s druge strane nije rada da priča na teme koje bi drugi pokrenuli stoga su i javnost i novinari ostali uskraćeni njenih izjava.

Jedna od poslednjih intervju bio je za list Sabor 1994. godine u kome je govorila o svojim počecima, planovima ali i odlasku iz kultne serije "Srećni ljudi".

Kao bomba je odjeknula vest da je Dubravka Mijatović napustila snimanje i kreće put novih uloga. Njena odluka iznenadila je sve, a ljubiteljima kultne serije bilo je krivo zbog njenog odlaska. Spekulisalo se da je razlog njenog odlaska bio zapravo mali honorar, a ona je u tom intervjuu to objasnila ovako:

– Morala sam da pobegnem od stalnih dobacivanja na ulici: “Điki, Điki!” Ako glumac želi da se oproba i u drugim žanrovima, onda je to bila dobra odluka. Osim toga, znam da je to bila poštena odluka i prema ekipi i prema publici.

Mislim da glumac ima pravo da bira i da - kada pročita tekst - odluči da li će ulogu prihvatiti ili ne. Kod maratonske TV serije, poput “Srećnih ljudi”, dobije se tekst samo za prvih desetak epizoda, a šta će biti posle, u kojem pravcu će se uloga razvijati, ne zna se.

Natalija Vlahović, Dubravka MIjatović, Srećni ljudi
foto: Printscreen

Meni više nije odgovarala uloga Đine i verujem da sam dobro postupila. Ne mislim da sam bila nezahvalna ili bezobrazna. Pričalo se da sam to uradila zbog malog honorara, što nikako nije tačno. Da mi je bilo važno da mnogo zaradim, ne bih se okrenula pozorištu u kojem se mnogo manje plaća.

Osim toga, oslobodila sam mesto drugom glumcu, a ja sam krenula putem kojim sam želela - izjavila je tada Dubravka.

Dubravka Mijatović
foto: Zorana Jevtić

Popularnu seriju u to vreme pratile su brojne kontroverze.

U javnosti se spekulisalo da su honorari glumaca bili izuzetno niski i da je to razlog što su brojni glumci napustili seriju.

O tome kako je inflacija uticala na honorar, govorili su glumci Svetislav Bule Goncić i Aleksandar Dunić, koji su priznali da su u to vreme gubili i po 90 odsto honorara.

Svetislav Bule Goncić
foto: Kurir televizija

– Da sam znao i imao svest o tome, možda bih se i ja pobunio. Očigledno je svako imao svoj problem i viđenje koliko određeni ugovor treba da mu vredi. Ja se ni ne sećam tog perioda – prisetio se jednom prilikom Goncić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:19

Eva Ras recituje Janinu pesmu Abu Dabi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track