00:23

Katarina Savić Dečja pesma Evrovizije

Svečano

POČELA DEČJA PESMA EVROVIZIJE U JEREVANU: Poznat raspored nastupa, a naša Katarina Savić sa "Svetom bez granica" imala prvu probu

Kultura -

Predstavnica Srbije na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ Katarina Savić imala je prvu probu na velikoj sceni u Jerevanu.

Probe su uveliko u toku u Sportsko-koncertnom kompleksu "Karen Demirčjan" u Jerevanu, a sedam učesnika je po prvi put isprobalo nastupe na sceni Dečje Evrovizije među kojima se Katarina Savić istakla snažnim samopouzdanjem i atraktivnom igrom plesnog partnera Martina Zoričića.

Prvi krug proba se održava iza zatvorenih vrata, ali za sada publika putem fotografija stiče prve utiske o nastupima koje će gledati u nedelju 11. decembra u 16 časova.

Za sve gledaoce iz Srbije i dijaspore postoji mogućnost da učestvuju u glasanju i doprinesu dobrom plasmanu Katarine Savić. Glasa se besplatno na sajtu jesc.tv od petka 9. decembra, do početka direktnog prenosa.

Katarina Savić sa pesmom „Svet bez granica“ nastupa pod rednim brojem 14.

Na sajtu jesc.tv se ponovo može glasati i u nedelju nakon izvođenja svih šesnaest pesama. Vaš glas se ubraja u polovinu bodova koje takmičari dobijaju od gledalaca, dok drugi deo bodova daju nacionalni žiriji ostalih zemalja.

Glasajte za Katarinu Savić pod rednim brojem 14.

Da podsetimo, raskošno okićen u duhu Božića, Jerevan je okupio takmičare iz 16 zemalja. Zahvaljujući besprekornoj organizaciji, ceremoniju otvaranja pratio je veliki broj gledalaca na centralnom trgu u Jerevanu, ali i ispred ekrana, jer su televizijski i internet prenos pratili milioni gledalaca.

Dečja pesma Evrovizije, Katarina Savić
foto: Promo RTS

Takmičari su sa delegacijama svojih država prošetali crvenim tepihom, a zatim i ispratili žreb kojim je određen redosled svih nastupa:

1. Holandija

2. Poljska

3. Kazahstan

4. Malta

5. Italija

6. Francuska

7. Albanija

8. Gruzija

9. Irska

10. Severna Makedonija

11. Španija

12. Velika Britanija

13. Portugal

14. Srbija

15. Jermenija

16. Ukrajina

Dečja pesma Evrovizije, Katarina Savić
foto: Promo RTS

Takmičari su nakon žreba upalili ukrase na jelci postavljenoj na glavnom Trgu i pokrenuli talas rasvete koji je osvetleo ceo grad.

Pored prijateljskih susreta sa drugim takmičarima, celokupna atmosfera je donela osećaj o kom govore takmičari iz prethodnih godina, a to je da se energija evrovizijskog takmičenja ne može predvideti ni zamisliti, već se samo može doživeti na ovom planetarno popularnom takmičenju.

Za sve gledaoce iz Srbije i dijaspore postoji mogućnost da učestvuju u glasanju i doprinesu dobrom plasmanu Katarine Savić. Glasa se besplatno na sajtu jesc.tv od petka 9. decembra, do direktnog prenosa u nedelju 11. decembra sa početkom u 16h.

Katarina Savić sa pesmom „Svet bez granica" nastupa pod rednim brojem 14.

Na sajtu jesc.tv se ponovo može glasati i u nedelju nakon izvođenja svih šesnaest pesama. Vaš glas se ubraja u polovinu bodova koje takmičari dobijaju od gledalaca, dok drugi deo bodova daju nacionalni žiriji ostalih zemalja.

Glasajte za Katarinu Savić pod rednim brojem 14 i zavrtite magiju - kao što glasi i slogan ovogodišnjih takmičenja u Jermeniji.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

00:23

Katarina Savić Dečja pesma Evrovizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track