TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT: Svetski poznati maestro na violini Jovan Kolundžija nastupiće na KOLARCU a na bini će biti i oni
Foto: Nebojša Babić

ne propustite

TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT: Svetski poznati maestro na violini Jovan Kolundžija nastupiće na KOLARCU a na bini će biti i oni

Kultura -

Maestro Jovan Kolundžija održaće tradicionalni beogradski koncert u četvrtak, 22. decembra, s početkom u 20 časova, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, čime će nastaviti jednu od najdužih koncertnih tradicija naše prestonice.

Zimski koncerti Jovana Kolundžije postali su simbol Beograda, a ove godine maestro će nastupiti s Gudačima Sv. Đorđa, predvođenim dirigentom Srboljubom Dinićem.

Jovan Kolundžija
foto: Youtube printscreen

Publika će imati priliku da uživa u vrhunskom muzičkom događaju i atraktivnom programu, najlepšim delima velikana klasike Leklera, Krajslera, Čajkovskog, Šostakoviča, Vivaldija, Griga, Gardela i Sen-Sansa.

Impresivnu umetničku karijeru i blistav profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, kao i brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi.

Dobitnik je najznačajnijih domaćih priznanja, koja svedoče o njegovim izuzetnim umetničkim dostignućima - Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug i mnoge druge.

Jovan Kolundžija
foto: Nebojša Babić

Osnivač je Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Gvarnerijus po Gvarnerijusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj poznati virtuoz nastupa poslednjih dvadesetak godina. Centar je prerastao u njegovu umetničku zadužbinu, a odlukom vlade Republike Srbije, 2013. godine dobio je status ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Ulaznice po ceni od 500 i 1.000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine, a realizaciju koncerta podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:25

NAŠ NAJPOZNATIJI VIOLINISTA O SVOM POVRATKU U SRBIJU: Oduvek sam želeo da se vratim, hoću da moj sin raste uz baku i deku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track