VELIKA DRAMA IZVEDENA U ČAST GLUMICE: Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila Ljiljanu Blagojević a za to IMAJU DOBAR RAZLOG
Foto: Marina Lopičić

Čast za glumicu

VELIKA DRAMA IZVEDENA U ČAST GLUMICE: Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila Ljiljanu Blagojević a za to IMAJU DOBAR RAZLOG

Kultura -

Kada se u četvrtak, nakon izvođenja predstave "Velika drama" u Narodnom pozorištu, glumica Ljiljana Blagojević poklonila publici, nije dobila običan aplauz. Naime, ova dramska umetnica je te večeri ispraćena u penziju, što je publika svojom reakcijom posebno pozdravila.

Ovoj glumici odlazak u penziju neće doneti mnogo promena, jer će nastaviti da igra u Narodnom pozorištu, ali i da snima. Trenutno radi na novoj seriji "Lako je Raletu", koja joj je prvi put u karijeri donela ulogu u komediji pred kamerom.

Velika drama
foto: Narodno pozorište u Beogradu

- Komedija mi je novi žanr, koji do sada nisam radila na televiziji, i zbog toga mi je zanimljivo da igram jer mogu da proverim sebe i svoje granice - rekla je glumica za Kurir.

Ljiljana Blagojević je u svojoj bogatoj karijeri odigrala u pozorištu više od 60 uloga i snimila preko 50 filmova s najvećim domaćim i inostranim rediteljima. Televizijsko stvaralaštvo obeležila je serijama "Doktorka na selu", "Bolji život", "Portret Ilije Pevca", "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi" i "Miris kiše na Balkanu".

Dan pozorišta, Ljiljana Blagojević
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Fakultet dramskih umetnosti, odsek za glumu, diplomirala je sa ocenom deset u klasi profesora Milenka Maričića. Iste godine osvojila je priznanje "Mata Milošević" kao najbolji student generacije i nagradu Univerziteta umetnosti za ulogu Dolli Bell u filmu "Sjećaš li se Dolli Bell" Emira Kusturice.

Ljiljana Blagojević
foto: Luka Šarac

Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, među kojima se izdvajaju Carica Teodora, Zlatna kolajna na Festivalu monodrame, Nagrada Narodnog pozorišta za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2001-02, za ulogu Vidosave u "Velikoj drami". Nagradu "Žanka Stokić" osvojila je 2012. godine, kao i priznanje "Sergej Bondarčuk" za izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:42

Glumica Iva Manojlović ganula publiku izborom pesme!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track