NISAM BAHAT I ODBIJAO SAM SAMO ŠTA SAM MORAO: Vojin Ćetković iskreno o sapunicama, KIČIĆU i o novoj sezoni KALKANSKIH KRUGOVA
Foto: Ana Paunković

otvorio dušu

NISAM BAHAT I ODBIJAO SAM SAMO ŠTA SAM MORAO: Vojin Ćetković iskreno o sapunicama, KIČIĆU i o novoj sezoni KALKANSKIH KRUGOVA

Kultura -

Uspešnu karijeru glumca Vojina Ćetkovića krasi i činjenica da je njegovo ime poslednjih godina nezaobilazno u mnogim dobrim podelama. Srca publike osvojio je kao Brando u kultnoj seriji "Porodično blago", ali i ulogama zavodnika kod Zdravka Šotre u "Zoni Zamfirovoj" i ekranizacijama dela Mir Jam.

Vojin Ćetković
foto: produkcija Kombajn

Novi izazov postavio je pred njega kolega Gordan Kičić, koji ga je pozvao da bude deo ekipe serijala "Mama i tata se igraju rata". Druga sezona priču nastavlja tri godine kasnije, a Ćetković igra advokata Mikija, dobrog prijatelja glavnog junaka Veljka Radisavljevića.

Kako vam se dopao scenario za novu sezonu?

- Vrlo sam kritičan prema svemu što radim, ali serija "Mama i tata se igraju rata" veoma mi se dopala. Gordan Kičić uspeo je da napravi priču koja ima više slojeva, što treba da ponudi svaka TV serija ili film.

Glavni junak priče je glumac Veljko Radisavljević. Da li je Kičić kroz njega dobro prikazao vaš glumački svet?

- Nije se on trudio da prikaže svet glumaca, nego život jednog glumca. Naravno, dotakao se nekih opštih stvari koje se tiču i naše profesije, ali nisu svi glumci isti.

Vojin Ćetković
foto: Gordan Jović/ Rts

Igrate zanimljivu ulogu. Da li ste imali uzora pri građenju lika advokata Mikija?

- Držim se uvek scenarija i igram čoveka koji se bavim tim poslom. Njegov karakter nema mnogo veze s tim što je advokat.

Kakav je Kičić kao reditelj i kao partner?

- Sjajan. Kile je u režiji imao pomoć još dvojice sjajnih reditelja, Marka Manojlovića i Gvozdena Đurića, ali i Mine Đukić. Gvozden je uskočio da nam pomogne. S Minom sam prvi put u karijeri sarađivao i divna je mlada rediteljka.

Serija Tajna vinove loze
foto: Promo

Odigrali ste sjajne uloge, ali ne bežite ni od sapunica. Sa suprugom Slobodom Mićalović snimili ste već dve sezone "Tajni vinove loze". Otkud u takvom žanru kad možete da birate uloge?

- I "Tajne vinove loze" su bile moj izbor. Telenovele mogu da budu dobri projekti ako se na njima okupe dobri glumci i ako se dobro napišu. I to je deo mog posla i samo jedan od televizijskih žanrova. Nije bilo kod mene premišljanja. Video sam ko igra, ko piše, finansijsku dobit od toga i, naravno, nisam imao dilemu da li to treba da snimim.

Publika čeka da vas u 2023. vidi i u nastavku serije "Kalkanski krugovi", koja nastaje kao plod saradnje Fajerflaj produkcije i Telekoma Srbija. Kako ste zadovoljni drugom sezonom?

- O nastavku mogu da vam pričam tek kad izađe serija. Prošle nedelje sam završio snimanje druge sezone. Scenario novih epizoda je bolji u odnosu na prvi deo, a ekipa je ostala ista. Naravno, stigli su i novi likovi koji su upleteni u celu priču. Mislim da će "Kalkanski krugovi 2" biti zanimljiviji od prvog dela.

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Karijera se gradi i na odbijenim ulogama. Da li vam je žao što ste nešto odbili?

- Više se ne sećam šta sam to veliko odbio. Odbijao sam samo šta sam morao. Nisam bahat, nego i danas imam isti princip da ne igram u nečemu u čemu sebe ne mogu da pronađem.

Imate li glumačke planove za 2023?

- Nemam. Ne znam još šta me sve tamo čeka.

Vojin Ćetković
foto: ATA images

Kurir.rs, TV ekran Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:14

MOLILI SU ME DA NE PRIČAM! Vojin Ćetković stao pred kamere i OTKRIO šta trenutno RADI! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track