00:49

Vukašin Jovanović o nagradi Janos Tot

Obeležen Dan Pozorišta na Trazijama

IMAO SAM TU PRILIKU DA POZNAJEM JANOŠA TOTA: Vukašin Jovanović dobitnik počasne nagrade, a priznanja osvojila i ekipa mjuzikla

Kultura -

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, priznanja i nagrade za glumačku bravuru "Janoš Tot“, svečano je obeležen Dan Pozorišta na Terazijama.

Velikom broju kolega, saradnika i medija na početku se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja koji je istakao da je ova 73. godina postojanja jedinog muzičkog pozorišta kod nas bila i više nego uspešna, ukoliko se uzme u obzir da je započeta sa brojnim ograničenjima zbog epidemiološke situacije, ali na sreću nastavljena u regularnim pozorišnim uslovima.

Pozorište na Terazijama
foto: Vladimir Opsenica

- Nije sve krenulo glatko, morali smo da obnovimo sve naše predstave sa repertoara koje nismo izvodili praktično dve godine. Već neko vreme se vrše i određene preraspodele u glumačkim ulogama, tako da će se uskoro naći na repertoaru, između ostalih, i čuveni mjuzikl Producenti.

Direktor pozorišta se posebno osvrnuo na konkretne događaje kada su se članovi ansambala uspešno organizovali da zamene kolege koji nisu bili u mogućnosti da igraju predstave, stavljajući akcenat na napor, snalažljivost i kolektivan duh po kom je ovo pozorište i poznato. Predstave su zahvaljujući jedinstvu članova pozorišta izvođene i u naizgled nemogućim uslovima.

Pozorište na Terazijama
foto: Vladimir Opsenica

Na kraju, Aleksandar Đaja se osvrnuo i na nedavnu premijeru mjuzikla "Crni leptir" koja je izazvala veliko interesovanje publike.

- Kako za ovaj, tako i za ostale naslove karakteristično je da se ulaznice rasprodaju u prvih sedam dana po izlasku repertoara. Nadamo se da će tako biti i u narednoj 2023. godini!

Nakon dodele jubilarnih nagrada i zahvalnica za poseban doprinos u radu u 2022. godini, svečano je dodeljena nagrada za glumačku bravuru "Janoš Tot“ dramskom umetniku Vukašinu Jovanoviću za ulogu Bogdana u mjuziklu "Crni leptir".

Pozorište na Terazijama
foto: Vladimir Opsenica

- Imao sam tu priliku da poznajem Janoša Tota i sreću da rastem na sceni gledajući ga, te je nagrada ostavila još jači utisak na mene. Veliku zahvalnost dugujem ansamblu ove predstave i kući, koja mi je oduvek bila podrška - istakao je glumac.

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su:

  • Nikola Šurbanović, dramski umetnik, za ulogu Aleksandra Dragina u mjuziklu "Crni leptir"
  • Kristina Jovanović, dramska umetnica, za ulogu Petre Manojlović u mjuziklu "Crni leptir"
  • Marko Jovičić, reditelj, za režiju mjuzikla "Crni leptir"
  • Orkestarski ansambl mjuzikla "Crni leptir"
1 / 6 Foto: Vladimir Opsenica

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:49

Vukašin Jovanović o nagradi Janos Tot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track