PINKI JE UMRO S 19 GODINA, A NJEGOVA SMRT BILA OBAVIJENA VELOM TAJNE: Njegova majka godinama nije smela da vidi REZULATE OBDUKCIJE
Foto: Printscreen

TUGA

PINKI JE UMRO S 19 GODINA, A NJEGOVA SMRT BILA OBAVIJENA VELOM TAJNE: Njegova majka godinama nije smela da vidi REZULATE OBDUKCIJE

Kultura -

Dušan Pekić Pinki glumio je jednog od dečaka čije je odrastanje u Beogradu sa samom kraju 20. veka zabeležio reditelj Srđan Dragojević u filmu "Rane" iz 1998. godine.

Ovaj mladi glumac imao je veliki potencijal da postane ozbiljna glumačka zvezda, ali je na žalost preminuo 2000. godine u Kraljevu. On je u tom periodu služio vojni rok, a oko njegove smrti je ostao veo tajne. Javnost je godinama sumnjala da je razlog smrti bilo predoziranje, dok su prijatelji verovali da je Pinki ugušen.

Dušan Pekić
foto: Privatna Arhiva

Njegova majka Milunka Tašić nije imala snage da pročita obdukcijski nalaz dugo nakon smrti, a onda je 18 godina kasnije javno otkrila šta se desilo.

- U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. Nakon 18 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz.

- Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Sa Anom je odrastao i ona mu je davala snagu. Jelena, njegova devojka, bila je puna života, kao i on - ispričala je njegova majka Milunka Tašić tada za "Kurir".

Spomenik, Umro, Poruka, Uloga, Film Rane, Dušan Pekić, Pinki, Devojka Ana
foto: Printscreen

- Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želeo je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je voleo ljude. Bio je spreman da sve podeli sa drugima - odeću, hranu, a kad nisu imali gde dovodio je drugove da prespavaju kod nas - dodala je ona tada.

Priča o dečaku koji je mogao da postane veliki glumac ostaje kao legenda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:55

OVAJ FILM JE SNEŽANI BABIĆ DONEO MNOGO USPEHA! Sneki o kultnoj ulozi: Bila sam srećna i ushićena jer sam pored takvih glumaca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track