JEZIVA SIMBOLIKA JEDNE OD POSLEDNJIH OBJAVA MASIMA SAVIĆA PRE SMRTI: Do kraja nije skidao OSMEH s lica, a evo šta je poručio
Foto: Damir Dervišagić

VELIKA TUGA

JEZIVA SIMBOLIKA JEDNE OD POSLEDNJIH OBJAVA MASIMA SAVIĆA PRE SMRTI: Do kraja nije skidao OSMEH s lica, a evo šta je poručio

Kultura -

Cela regionalna muzička scena i svi koji su voleli Masima Savića i dalje su u potpunom šoku zbog njegovog odlaska. Masimo Savić je bio voljen širom bivše zemlje, a njegovi koncerti su uvek bili pravo muzičko uživanje. Bio je vođa grupe Dorijan Grej, a kasnije je nastavio solo karijeru.

Masimo Savić
foto: Beta Nebojsa Mickovic

Masimo je preminuo u petak nakon kraće bolesti, a svoj poslednji koncert održao je u zagrebačkoj Areni 5. novembra ove godine, sa drenom u plućima.

- Masimove reči da će mu to biti životni koncert poprimaju sasvim novi smisao nakon što se pročita objava na Fejsbuku novinara Romana Bolkovića. Masimo je imao koncert u Areni. Kazao je tom mom gostu, svom lekaru, da mu je to životni koncert.

Čovek mu je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će taj životni koncert ugroziti njegov život. Masimo je mirno rekao da je upravo zato došao da zamoli da u bekstejdžu bude taj moj gost, izuzetan čovek, dokor, i njegova medicinska ekipa. Pa ako šta krene po zlu, da se nađu.

Masimo Savić
foto: Damir Dervišagić

Doktor ga je gledao par trenutaka i nije verovao šta mu Masimo predlaže, ali pre nego što je išta odgovorio, Masimo je rekao: "Doktore, s vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati. Jer to je moj životni koncert, ponavljam vam" - navodi se u objavi na Fejsbuku novinara Romana Bolkovića.

Muzičar se nedavno obratio svojim pratiocima na društevnoj mreži Instagram, gde im je poslao malu poruku. Masimo je pozvao sve da dođu na koncert i na kraju kroz osmeh uputio poruku koja je jeziva, imajući u obzir da se to što je rekao zaista desilo.

@babarogabg Z B O G O M L E G E N D O ?✝️@massimosavi ♬ original sound - Babarogabg

- Evo putujemo između Šibenika i Zadra. Juče i prekjuče je bilo predivno u Šibeniku, stvarno se mogu time pohvaliti, ali molim vas prekosutra je 18, sreda, dođite. Mi ćemo dati sve od sebe da se što bolje provedemo. Ono što vam želim reći je ko zna kad ćemo se sledeći put videti. To isto treba uzeti u obzir. Vidimo se dragi ljudi - rekao je Masimo u video poruci koju je podelio na Instagram nalogu.

Masimo Savić
foto: Avalon promo

Komemoracija za umetnika, koji je ostavio dubok i nezaboravan trag, održati u petak, 30. decembra u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Masimo će biti sahranjen u Zadru, ali još uvek nije poznat datum.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:04

Komemoracija Dejanu Mijaču, uvodna reč Vide Ognjenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track