U NARODNO POZORIŠTE STIGLA SVETSKA ZVEZDA KAO POJAČANJE: Sprema se 2023. veliki jubilej BALETA, a operu će režirati JAGOŠ MARKOVIĆ
Foto: Damir Dervišagić

lepe vesti

U NARODNO POZORIŠTE STIGLA SVETSKA ZVEZDA KAO POJAČANJE: Sprema se 2023. veliki jubilej BALETA, a operu će režirati JAGOŠ MARKOVIĆ

Kultura -

Tradicionalni novogodišnji koktel za predstavnike medija koji prate Narodno pozorište u Beograd održan je juče u foajeu Druge galerije Narodnog pozorišta. Umesto klasičnog obraćanja pušten je film u kom su govorili direktori sektora Molina Udovički Fotez (Drama), Ana Pavlović (Balet), Nikola Mijailović (Opera) i Dragan Stevović (Muzej). Kruna 2023. bila je spektakularna premijera opere "Turandot".

Sanja Anastasija
foto: ATA images

- Opera u Beogradu je dobila prvakinju i svetsku zvezdu Sanju Anastasiju, koja je postala član naše kuće. Od novih naslova izvesno je da ćemo tokom naredne godine raditi Verdijevog "Falstafa" u režiji Nebojše Bradića, kao i novu produkciju Verdijevog "Rigoleta" u režiji Jagoša Markovića, s proslavljenim Željkom Lučićem u naslovnoj ulozi - najavio je Mijailović.

Nikola Mijailović
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Velike planove ima i Drama, ali Balet, koji naredne godine slavi 100 godina postojanja.

Kurir.rs

Bonus video:

00:51

BULE GONCIĆ OTKRIO TAJNU MRŠAVLJENJA: Zavodim isljučivo na lepotu! SAZNAJTE NJEGOV RECEPT ZA TOP FORMU U EMISIJI PUSTI BRIGU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track