U 2023. PRIŽELJKUJEM NEKI DOBAR TRILER: Zvezda RADIO MILEVE postao je nedavno otac, a publiku će obradovati novom KOMIČNOM ULOGOM
Foto: Damir Dervišagić

Đorđe Stojković

U 2023. PRIŽELJKUJEM NEKI DOBAR TRILER: Zvezda RADIO MILEVE postao je nedavno otac, a publiku će obradovati novom KOMIČNOM ULOGOM

Kultura -

Glumac Đorđe Stojković srca publike osvojio je kao vojnik Gruja u trećoj sezoni hit serijala "Vojna akademija". Od tada, ređao je uloge uglavnom u komedijama, sve dok upravo jednu epizodu iz filma "Toma" nije pretvorio u zapaženiju rolu. Reč je o istoimenoj seriji, u kojoj je detaljnije razradio lik legendarnog pevača Kemala Montena, a čije je snimanje upravo završio u Sarajevu.

Đorđe Stojković
foto: Printskrin/Instagram

Kakvo je bilo iskustvo da gradite lik Kemala Montena?

- Bilo je lepo snimati seriju i film. Sve je bilo kao jedan mali život. Divan proces i lepo smo se razvijali kroz te godine koje se obrađuju u priči o pevaču Tomi Zdravkoviću.

Šta je bio vaš zadatak?

- Kemal i Davorin Popović su komični likovi u seriji, kao neka protivteža drami i tuzi koju nosi priča o Tomi. Milan Marić je sjajno doneo tu ulogu. Uspeo je da pogodi pravo u centar, a da ljudi ne bi sekli vene i plakali, deo priče smo i mi, da bacimo neki štos. Mislim da je to savršen miks.

Đorđe Stojković, Radio Mileva
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Odigrali ste nekoliko uloga u mjuziklima. Hoćete li pevati u seriji?

- Zasad mislim da neću jer nije bilo mesta da to ubacimo. Možda naknadno snimimo nešto, mada na kraju filma Filip Hajduković kao Davorin, Marić kao Toma i ja pevamo pesmu Alekse Šantića "Što te nema", koju je izvodila Jadranka Stojaković.

Išli ste zbog uloga i na časove pevanja?

- Da. Sada ću krenuti da radim i sa Oliverom Njegom.

Scena iz Radio Mileve
Scena iz Radio Milevefoto: Gordan Jović/ Rts

U "Radio Milevi" imate komičnu ulogu otkačenog komšije. Prija li vam taj žanr?

- Reditelji su kod mene tu moju komičnu stranu otkrili još na početku karijere. Voleo bih da vide da mogu da dam i neku dramu i ozbiljnije karaktere. Želeo bih da snimim neki dobar triler, jer sam komediju apsolvirao, pa da u 2023. izađem iz svoje zone komfora.

Nisu vam strani ni filmovi za decu i sinhronizacije animiranih ostvarenja poput "Finikovih avantura".

- Volim da učestvujem u sinhronizacijama zato što one razvijaju maštu. Obožavam i da gledam crtaće.

serija Drim-tim
serija Drim-timfoto: Ana Paunković

Kakvi su vaši planovi za narednu godinu?

- Snimaću nastavak "Radio Mileve", ali i drugu sezonu "Drim-tima". U najavi su neke nove uloge u pozorištu, što još ne mogu da otkrivam.

Kurir.rs/ TV Ekran/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:28

ĐORĐE STOJKOVIĆ ŠOKIRAO, ZBOG OVE DVE STVARI GA ŽENA ZAVOLELA! Glumac priredio nezaboravnu zabavu na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track