NAJMLAĐE POZORIŠTE U BEOGRADU PRESTAJE S RADOM: Andrija Milošević saopštio TUŽNE VESTI! Danas se izvodi poslednja PREDSTAVA
Foto: Gordan Jović

kraj

NAJMLAĐE POZORIŠTE U BEOGRADU PRESTAJE S RADOM: Andrija Milošević saopštio TUŽNE VESTI! Danas se izvodi poslednja PREDSTAVA

Kultura -

Najmlađe pozorište u Beogradu Teatar na Brdu više neće raditi u sali u kojoj je do sada bio smešten. Glumac i njegov direktor Andrija Milošević je o tome obavestio javnost, a isto obaveštenje je podelio i njegov kolega Viktor Savić.

Viktor Savić
foto: ATA images

"Draga publiko i svekolika javnosti, ovim putem vas informisemo da smo obavešteni da, nažalost, neće doći do produžetka saradnje sa opštinom Čukarica. Samim tim, Teatar na Brdu prestaje sa radom u sali u kojoj je do sada bio.

U obavezi smo da vas obavestimo o našem dosadašnjem radu i velikim uspesima koje smo imali za samo 4 godine rada… Imajte u vidu da zbog pandemije korona virusa skoro godinu i po dana nismo radili u punom obimu - ali to nas nije zaustavilo u našoj želji da lepotu i osmeh vratimo svakom ko nas je posetio", piše Milošević.

Andrija Milošević, Paparaco, Premijera, Alisa u zemlji strahova
foto: Damir Dervišagić

Teatar na Brdu je otvoren 28. novembra 2018. premijerom predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka”.

Od tada brojimo: 394 odigrane predstave i 125.196 izdatih ulaznica i 8.997.403,00 dinara je zahvaljujući tome uplaćeno na račun Kulturnog centra Čukarice na ime zakupa sale.

Kroz scenu Teatra na Brdu je prošlo preko 30 najeminentnijih glumaca, reditelja i dramaturga. Energiju našem Teatru su takođe davali i mnogi mladi stvaraoci koje smo angažovali i na taj način ih afirmisali u umetničkom svetu. Dali smo priliku studentima da rade kao razvodnici, scenografima i kostimografima da sarađuju sa nama. I svi smo davali svoj maksimum!

Draga publiko, drage kolege, dragi Čukaričani, hvala vam na ljubavi i podršci! Učinili smo sve da vas učinimo srećnima.

Večeras igramo poslednju predstavu u prostoru KC Čukarica. Dođite!

O našim daljim aktivnostima ćemo vas blagovremeno obavestiti. Do sledećeg viđenja, želimo vam svako dobro", stoji u objavi koju potpisuju pokretači ove lepe ideje.

Kurir.rs

Bonus video:

02:04

ONA JE HEROINA NJEGOVOG ŽIVOTA! Andrija Milošević o posebnoj ZVEZDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track