SEĆATE LI SE DEVOJČICE IZ BALKAN EKSPRESA: Ćerka je slavnog reditelja i svi su joj predviđali blistavu karijeru, A ONA JE NESTALA
Foto: Printscreen YouTube

evo kako danas izgleda

SEĆATE LI SE DEVOJČICE IZ BALKAN EKSPRESA: Ćerka je slavnog reditelja i svi su joj predviđali blistavu karijeru, A ONA JE NESTALA

Kultura -

Televizijska serija “Balkan ekspres” snimljena je 1988. godine, uporedo sa filmom "Balkan ekspres 2”, koji je bio nastavak bioskopskopskog hita iz 1983. godine "Balkan ekspres".

Svi pamte simpatičnu devojčicu Leu iz pomenute serije, a kultna scena u kojoj se krije u furuni osvojila je srca publike. Ona je nakon tog ostvarenja nestala, te se mnogi pitaju kako ona danas izgleda i čime se bavi, budući da je nestala sa javne scene i da je kamera retko kad snima.

Hajdana Baletić, Balkan Ekspres
foto: Printscreen YouTube

Malo ko zna da je Leu glumila Hajdana Baletić, danas scenarista, kojoj je prva ljubav bila gluma. Ona je ćerka čuvenog reditelja i producenta Branka Baletića kog publika pamti po kultnim filmskim ostvarenjima "Nacionalna klasa", "Klopka", "Kamiondžije" i mnogim drugim.

- Igrala sam u filmu „Balkan ekspres“ kao devojčica. Pamtim to iskustvo kao neki divan san. Bila sam klinka i snimala s Draganom Nikolićem, Borom Todorovićem, Oliverom Marković, Tanjom Bošković...

Balkan Ekspres
foto: Printscreen YT

To su veliki ljudi i umetnici, lafovi raskošnog talenta i neverovatnog duha. Tužna sam što nas je većina napustila. Za mene je to bila igra, uživala sam u snimanju. Ali ja se ipak bolje osećam iza kamere.

Hajdana Baletić
foto: Dušan Todorović

Pisala sam od malih nogu, fascinirana sam ljudskom psihologijom, našim izborima, načinima na koje prolazimo kroz oluju i s vremena na vreme mirno more zvano život. Pisanje je mukotrpan, ali i zanimljiv proces kroz koji pokušavamo da shvatimo i prihvatimo svet oko sebe - rekla je u intervjuu za Kurir.

Iako su mnogi Hajdani, koja je odrasla u glumačkom svetu, predviđali glumu kao životno zanimanje ona je izabrala život s druge strane objektiva paodlučila za poziv scenariste, a u poznatoj seriji “Dug moru” koja se prikazivala na RTS-u pojavljuje se kao koscenarista.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:12

POZNATA GLUMICA ŠOKIRALA U SCENIRANJU: Mnogim producentima ne bih dala da prodaju na pijaci, estradu bih odvojila od umetnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track