JASNA ĐURIČIĆ JE MOJ RODITELJ U GLUMI I GLAVNI UZOR: Opasna i lepa Valjevka Milica Janevski o seriji PAD i dva crna pojasa
Foto: Zorana Jevtić, Firefly Promo

iskrena

JASNA ĐURIČIĆ JE MOJ RODITELJ U GLUMI I GLAVNI UZOR: Opasna i lepa Valjevka Milica Janevski o seriji PAD i dva crna pojasa

Kultura -

Dugo očekivanu seriju "Pad", inspirisanu knjigom "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, reditelja i scenariste Bojana Vuletića možete pratiti svakog vikenda na programu Superstar kanala.

Anđela i Milan Marić
Anđela i Milan Marićfoto: Dunja Dopsaj/FIREFLY PROMO

Snimljeno je osam epizoda, a glavna uloga, kao što je poznato, pripala je Milanu Mariću, koji tumači lik glumca Ivana Maslaća. Glumica Anđela Jovanović igra lik Ane, druge Ivanove supruge, dok je uloga prve ljubavi i žene Sanje pripala Milici Janevski. Glumica iz Valjeva priseća se samog snimanja, ali govori i o putu do uspeha, koji joj je bio teži nego njenim kolegama iz Beograda.

Da li će 2023. biti vaša godina?

- Ispada da je tako, jer je prethodna godina bila radna i svi projekti na kojima sam radila polako izlaze pred publiku. Završilo se emitovanje serije "Bunar", a još me čeka film "Usekovanje".

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

Kako je došlo do saradnje s Bojanom Vuletićem na seriji "Pad"?

- S Bojanom sam želela da radim u na prethodnom projektu, ali se nije desila saradnja. Pozvao me je da mi dodeli ovu ulogu. Privilegija je biti deo jednog ovakvog autorskog tima i veoma značajno za moju karijeru, život i iskustvo.

Da li ste čitali knjigu?

- Ranije. Veoma je potresna knjiga "Godina prođe, dan nikad". Ipak, serija je rađena samo po motivima ovog dela, ali mislim da će publika imati prilike da vidi nešto uzbudljivo i zanimljivo.

Milica Janevski
foto: Nemanja Nikolić

Šta vam je bio najveći izazov u ovoj ulozi?

- Uloga je bila teška i inspirativna za rad jer nosi velike emotivne skokove. Sanja je dostojanstvena žena koja je prinuđena da spasava porodicu i preuzme odgovornost za decu. Mislim da je donela jedinu ispravnu odluku. Žene su uvek u funkciji muških likova. Ipak se trudim da u svakoj novoj ulozi da ne budem funkcija, već da ona ima svoje mesto i da bude neodvojivi deo priče.

Kako je bilo raditi s malim dečakom Lukom Šolaćem?

- Lepo smo sarađivali. On je dobro znao šta treba da uradi i kako da se ponaša u kadru i stvarno sam imala utisak da mi je sin (smeh).

Luka i Milica
Luka i Milicafoto: Firefly Production

Deluje mi da ste na setu svi bili kao porodica. Može li glumac da napravi dobru ulogu kad nema takve uslove na setu?

- Uvek kad biram ulogu, vodim se sadržajem u kome ima šta da kažem i da ponudim. Nikad ne dozvoljavam da mi loše spoljne okolnosti utiču na rad.

Milica Janevski
foto: Firefly Production

Imate dva crna pojasa u džudu i karateu. Da li ćemo vas videti u nekoj takvoj ulozi?

- Bio bi to izazov za mene. O tim stvarima nema puno sadržaja, a za ženu u 21. veku je važno da bude borbeno pismena. Vidimo porast nasilja svuda oko nas, pa bi borenje trebalo uvesti kao deo obrazovnog sistema. Moj otac je trener i drži klub već 40 godina, pa je kod mene to bio prirodni tok stvari pre glume.

Zanimljivo je da vas na glumu nisu primili u Beogradu, već u Novom Sadu. Kako na to gledate danas?

- Zahvalna sam što sam imala prilike da studiram kod Jasne Đuričić kao njena prva klasa. Ne bih to menjala ni za šta na svetu.

Jasna Đuričić
foto: ATA images

Da li je teže vama iz Novog Sada da dođete do uloga u Beogradu?

- Različit je put. Mogu da govorim u svoje ime. Ukoliko imate sadržaj i talenat, naći ćete neki svoj put. Nećete možda dobiti priliku kao beogradski studenti da od starta krenete da radite. Put do uspeha je bio sporiji i zaobilazniji, ali mislim da je na duge staze.

Svakoj glumici je profesorka uzor. Da li je to vama Jasna Đuričić?

- Jasna je nama roditelj u glumi, a to je isto kao kad biste me pitali da li majka i otac utiču na vas. Postoji njen veliki uticaj na svakog studenta. Ona vam ukazuje na ukus i gradi poglede na život. Dete mora da ode iz porodice i mora da napravi svoj put.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:56

PLEMENITA AKCIJA: Milan Marić i Igor Todorović se vratili u osnovnu školu sa najlepšim ciljem (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track