STIVEN SPILBERG NA BERLINALU DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO: Uručen mu POČASNI ZLATNI MEDVED, slavni reditelj najavio NOVU SERIJU!
Foto: Christopher Tamcke / Shutterstock Editorial / Profimedia

73. BERLINSKI FILMSKI FESTIVAL

STIVEN SPILBERG NA BERLINALU DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO: Uručen mu POČASNI ZLATNI MEDVED, slavni reditelj najavio NOVU SERIJU!

Kultura -

Slavnom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu uručena je juče nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu. Nagradu mu je uručio Bono, frontmen grupe U2, koji je opisao Spilberga kao "jednu od najvećih faca u Holivudu".

"Ali njegovo životno postignuće nije samo njegov rad. To je njegov stvarni život, njegova stvarna porodica", rekao je Bono. Primajući počasnog Zlatnog medveda, Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života, uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Reditelj, koji je zaslužan za neke od najuspešnijih i najomiljenijih dela u istoriji kinematografije, uključujući "E.T.", "Ralje", "Šindlerovu listu" i "Park iz doba jure", upravo je završio dva filma jedan za drugim - poluautobiografski film "Fejbelmanovi" (The Fabelmans) i "Priču sa zapadne strane" (West Side Story), rimejk holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine.

Radi na snimanju televizijske serije

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju "Fejbelmanovi", Spilberg je rekao da ga je majka uvek podržavala da snimi film o svom detinjstvu. "Moja mama je govorila: Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti", rekao je.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Takođe je otkrio da radi na snimanju televizijske serije po izvornom scenariju Stenlija Kjubrika o Napoleonu, koji je godinama ležao u fioci. "Spremamo veliku produkciju za HBO temeljenu na Stenlijevom izvornom scenariju Napoleon", rekao je. "Ograničena serija od sedam delova", dodaje.

Spilberg, poznat po svojim pristupačnim, uverljivim filmovima, savetovao je budućim filmašima da počnu s pričom. "Ako želite da budete filmski reditelj, pre svega pišite", rekao je. "Zato što će priče privući publiku da obrati pažnju na vas, a ne kadrovi."

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:44

Bora Čorba dobio nagradu za kantautora godine i nagradu za životno delo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track