PRSTEN SUDBINE JE NAŠA NOVA HIT SERIJA! IVAN KLEUT o drami koja će se od 6. marta prikazivati SAMO na KURIR TELEVIZIJI
Foto: Nenad Kostić

tv ekran

PRSTEN SUDBINE JE NAŠA NOVA HIT SERIJA! IVAN KLEUT o drami koja će se od 6. marta prikazivati SAMO na KURIR TELEVIZIJI

Kultura -

Sa iskustvom dugogodišnjeg novinara, voditelja i urednika TV emisija, Ivan Kleut obavlja ulogu direktora spoljnih produkcija na Kurir televiziji i direktno je uključen u odabir serija koje će se na njoj emitovati. U susret početku emitovanja nove hit serije "Prsten sudbine", koja je već stekla veliku popularnost, Ivan objašnjava na koji način pravi selekciju sadržaja uz koji se publika najviše zabavlja.

Ivan Kleut
foto: Nenad Kostić

Zbog čega biste preporučili seriju "Prsten sudbine"?

- Reč je o svetskom hitu koji se gledao od Azije do Latinske Amerike, a na Kurir televiziji počinje sa emitovanjem 6. marta u 15 časova. To je bila prva preporuka, a reakcije test-gledalaca uverile su nas da smo dobro odabrali.

O čemu je reč?

- To je drama o sestrama Anji i Jani, čije živote iz korena menja teška saobraćajna nesreća. Strah, ljubav, ljubomora, pohlepa, izdaja, borba - sve je isprepletano u priči koja naše gledaoce Serija u 3 i ljubitelje uzbudljivih ljubavnih drama neće ostaviti ravnodušnim. Serija je dinamična i atraktivna, i kroz više od 100 epizoda borbe dobra i zla, raznovrsnih preokreta, verujemo da će postati omiljena domaćoj publici. Paralelno s "Prstenom sudbine", gledaoci Kurir televizije i dalje će uživati uz popularne domaće serije koje smo voleli, velike porodične serije i krimi-sadržaj.

Koliko ste objektivni pri odabiru programa?

- Kada ste deo velikog i uspešnog medijskog sistema, prirodno je da osećate još veću odgovornost u poslu. Program Kurir televizije je proizvod timskog rada i promišljanja. Važno je biti objektivan i svestan tržišta na kojem se program plasira. Osobenost uvek daje pečat, ali to ne mora da se ogleda samo u odabiru programskog sadržaja, već i u njegovom koncipiranju. Na primer, brojne serije koje se kategorišu kao prevashodno "ženske", koncipirali smo kao "Serije u 3", pa ljubitelji lakših i ljubavnih sadržaja znaju da mogu da ih pogledaju radnim danima u 15 časova.

Ivan Kleut
foto: Nenad Kostić

Ko diktira trendove, gledaoci ili oni koji proizvode serijski program?

- Gledaoci uvek daju poslednju reč. Njihova moć nalazi se u daljinskom upravljaču i, ako im se nešto ne dopada, promeniće kanal. Publika sve više konzumira dinamični sadržaj i taj trend prate oni koji stvaraju program. Na kreatorima serija je da pruže nešto novo, drugačije, a finalni proizvod će oceniti gledaoci, i to na osnovu ličnog ukusa.

Premijere nekih od tih serija bile su izuzetno gledane. Vodite li se i time?

- Serije poput "Moj rođak sa sela", "Selo gori, a baba se češlja", "Bolji život", "Ranjeni orao", "Greh njene majke" imale su izuzetno veliku gledanost i na našem kanalu, kao i u premijernom emitovanju. Rezultat gledanosti je pokazatelj uspešnosti, ali umnogome zavisi od konkurentske ponude. Možete okupiti najveće profesionalce i poznavaoce televizije i osmisliti savršen program, a onda konkurencija baš u tom trenutku emituje nešto što će više privući pažnju publike. Zato je važno pažljivo analizirati, planirati i držati oči otvorene.

Ivan Kleut
foto: Nenad Kostić

Da li su komedije gledanije od krimi-serija?

- "Bolji život" je kao kolač koji svi vole, ali postoje oni koji su ukusniji i oni poput serije "Selo gori, a baba se češlja" koji se više konzumiraju. Naši gledaoci vole dramske sage od po nekoliko desetina epizoda s duhovitim elementima u kojima se prepoznaje duh našeg mentaliteta. Tako komedije ostaju glasnije u odnosu na krimi-serije koje sve više produkcijski napreduju.

S vremena na vreme gledaoci mogu da vas vide i u ulozi voditelja emisije "Puls Srbije".

- Posao ispred kamere je lep i uzbudljiv, kao i ovaj iza. Zahvalan sam na prilici da povremeno vodim "Puls Srbije", naročito zbog prijatne atmosfere u studiju s kolegama i gostima. Ipak, voditi emisiju je ozbiljan posao koji iziskuje obimne pripreme, ali, ako sam za ovih nekoliko izleta petkom ostavio lep utisak, razmisliću o novoj i boljoj organizaciji svog vremena i obaveza.

(Kurir.rs / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

00:55

RADNA ATMOSFERA U KUHINJI MAJKE I SNAJKE! Rašina reakcija na specijalitet nasmejala sve u studiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track