NIJE TAČNO DA VREME LEČI SVE, BOL NE PROLAZI: Roditelji Borisa Komnenića dve godine NE MOGU DA SE POMIRE sa njegovim odlaskom
Foto: Dragana Udovičić

tužno

NIJE TAČNO DA VREME LEČI SVE, BOL NE PROLAZI: Roditelji Borisa Komnenića dve godine NE MOGU DA SE POMIRE sa njegovim odlaskom

Kultura -

Na današnji dan obeležava se dve godine od smrti legendarnog srpskog glumca Borisa Komnenića. Dramski umetnik preminuo je 2021, u 64. godini života nakon teške bolesti, a sahranjen je u Beogradu na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Boris Komnenic
foto: Luka Šarac

Borisa Komnenića najpre pamtimo kao Sašu Popadića Guzu u legendarnoj seriji "Bolji život" i još jednog Sašu iz filma "Tajvanska kanasta". Tokom godina on je iza sebe ostavio mnogo uloga, što na flimu i u serijama, što u pozorištu.

Na filmu je debitovao još kao student u “Danima od snova” (1980) Vlatka Gilića, a iste godine odigrao je i ulogu u “Splavu meduze” Karpa Godine.

Boris Komnenic
foto: Printscreen YouTube

Igrao je u ostvarenjima “TT sindrom” (2002), “Sjaj u očima” (2003), “Kad porastem biću Kengur” (2004), “Sedam i po” (2006), “Čitulja za Eskobara” (2008), “Montevideo, bog te video” (2012), “Falsifikator” (2013), “Taxi Blues” (2019), “Jedini izlaz” (2020) i drugim ostvarenjima.

Čitulja roditelja

U današnjim novinama osvanula je i čitulja sa potresnom porukom, koju su ostavili njegovi roditelji, a mi vam je prenosimo u celosti:

Boris Komnenić
foto: Kurir

"Vreme prolazi tuga nikada. I posle dve godine nedostaješ sve više i više. Neka moje suze ne remete tvoj mir. Ne prođe ni dan, ne prođe ni sat da nisi u mislima. Nije tačno da vreme leči sve. Bol ne prolazi. Tvoj duh lebdi nad nama danonoćno. U večnom bolu tugujemo za tobom. Uživaj u miru i tišini.

Tvoji mama i tata"

Glumio do samog kraja

Uprkos teškoj bolesti, glumio je do samog kraja. Njegove kolege otkrile su da je nešto manje od mesec dana pre smrti snimio svoju poslednju scenu.

Naime, on je tumačio lik Steve u seriji "Koleginice", a njegov kolega Predrag Peđa Damjanović, koji je snimao zajedno sa njim, otkrio je da je Boris poslednjih dana imao jake bolove.

Boris Komnenic
foto: Youtube / Izbliza-Produkcija Kadar

Peđa je za Kurir ispričao da Komnenić nije mogao često da dolazi na snimanja zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Poslednje scene smo prepravili jer nije bilo šanse da dođe da snimi, prepričali smo ih, a delove gde je baš morao da bude u prolazu imali smo dublera, tad je već bilo pretužno, kada vidite nekog drugog čoveka u “Stevinom” kostimu a svesni ste da dubler nije zbog toga što je scena opasna po život, već zato što je nas veliki Boris, naše omiljeno, najduhovitije, najšarmantnije “gunđalo”na svetu, sprečen da dođe zbog nesnosnih bolova - rekao je Damjanović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:42

SAHRANJEN BORIS KOMNENIĆ: Glumac ispraćen na večni počinak, porodica NEMA OD BOLA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track