Najnovije vesti

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica htela da je ispuni PO SVAKU CENU, njihova odluka svima bila ČUDNA
Foto: Marina Lopičić

NIJE ŽELEO DA POČIVA U ALEJI

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica htela da je ispuni PO SVAKU CENU, njihova odluka svima bila ČUDNA

Kultura

Legendarni glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću, a prema svojoj poslednjoj želji, nije sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju.

Milan Lane Gutović
foto: Dado Đilas

- Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, tu počivaju i njegovi roditelji. Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije - rekao je za Novosti Gutovićev sin neposredno nakon očeve smrti.

Na pitanje da li će porodica pristati, ukoliko zvaničnici predlože da Lane Gutović počiva u Aleji zaslužnih građana, Spasoje je rekao da će ispuniti glumčevu želju da bude sahranjen u Kumodražu.

Milan Lane Gutović
foto: Nikola Anđić, Dado Đilas

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Milan Lane Gutović
foto: Damir Dervišagić

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:13

Sahrana Tanasija Uzunovića

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja